bezár
 

zene

2008. 07. 05.
25 év után újra együtt az ABBA
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
25 év után újra együtt az ABBA 25 év után újra összeáll az ABBA együttes: a világszerte népszerű dalaikból készült musical, a Mamma Mia filmváltozatának stockholmi premierjén együtt lesznek.
Benny, Björn és Anni-Frid, valamint a nyilvánosságot hosszú évek óta kerülő Agnetha csak egyetlen estén, a film pénteki bemutatóján jelenik meg ismét együtt, és csak mint néző - idézte az UIP filmforgalmazó szóvivőjét az Aftonbldet című svéd napilap pénteki száma.

A színpadi musical alapján készült film szereplői, köztük Meryl Streep és Pierce Brosnan, akik a hét elején Londonban részt vettek a világpremieren, szintén ott lesznek a svéd fővárosban.   

Az ABBA együttes 18 slágerére íródott Mamma Mia története egy menyasszonyról és egykor lázadó édesanyjáról szól, aki a lányát egy görög szigeten nevelte fel, és sosem árulta el az édesapja kilétét. A mennyasszony három férfira gyanakszik, és meghívja őket az esküvőjére. Az édesanyát Meryl Streep játssza, aki hosszú pályája során eddig sosem vállalt musicalszerepet, Pierce Brosnan pedig az egyik lehetséges apajelöltet alakítja.

A hétfői londoni bemutatón jelen volt az ABBA három egykori tagja is, Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson és Anni-Frid Lyngstad. Andersson az újságírók kérdésére sietett leszögezni: az ABBA nem tervezi, hogy újra összeáll, a Mamma Mia-projekt a zenekar részéről le van zárva. 

A film forgatókönyvét Catherine Johnson, a musical egyik szerzője írta, a rendező Phyllida Llody, az amerikai színházi világ ismert figurája.

nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés