bezár
 

art&design

2011. 09. 06.
Újrarendezett állandóság a Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Nemzeti Galéria régóta tervezi állandó kiállításainak újrarendezését és a hozzátartozó kiállítóterek felújítását. 2011. október végétől újra látogatható lesz a Munkácsy Mihály művészetét bemutató állandó kiállítás, amely gazdagodik a századvég realista szemléletét képviselő művekkel, olyan művészek alkotásaival, mint Bihari Sándor, Pataky László, Fényes Adolf vagy Tornyai János.
A 19. századi történeti festészeti kiállítás újjárendezését, egyúttal a főépület I. emeleti kiállítóterének felújítását a Magyar Nemzeti Galéria fejlesztési koncepciójában 2011. év végére tervezte. A megújult kiállítótérben 2012. év elejétől új időszaki kiállítás kerül bemutatásra. A teljes egészében szponzori támogatásból megrendezésre kerülő tárlat lehetőséget teremt arra, hogy az 1200 nm-es kiállítótér felújítását külső forrásból fedezze a Magyar Nemzeti Galéria.

A 2012. január 3. és augusztus 31. között látható kiállítás saját kurátori elgondolás alapján jön létre, bemutatva a magyar történelemhez és a magyar kultúrtörténethez kapcsolódó emblematikus főműveket. A tárlat az Országos Széchényi Könyvtárral, a Magyar Nemzeti Múzeummal és a Magyar Országos Levéltárral együttműködve valósul meg. A kiállítás koncepciója szervesen illeszkedik a Magyar Nemzeti Galéria eddigi nagy történeti kiállításainak sorába.
nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés