bezár
 

art&design

2011. 10. 08.
Átadták a több szervezet együttműködésével létrehívott kurátori ösztöndíjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Tallinni Magyar Intézet, a Fiatal Képzőművészek Stúdiójának Egyesülete és a cARTc Közhasznú Kulturális Egyesület 2011 nyarán közösen egy kurátori pályázatot írt ki. A pályázat célja a fiatal kurátorok közvetlen ösztönzése kiállítások és projektek létrehozására.
A cél az volt, hogy közelebb hozzák a magyar és az észt kortárs képzőművészetet és gyakorlatot biztosítsunk a fiatal kurátoroknak. A kiírásra számos pályázat érkezett, melyből egy nyertes pályázat született. A nyertes koncepció a Tallinni Magyar Intézetben kerül megvalósításra 2012-ben. A jelölteket háromtagú zsűri bírálta el: Deák Erika, Rieder Gábor, Siegmund Ákos, a díjat pedig Rockenbauer Zoltán adta át.

A nyertes koncepciót Pályi Nikolett készítette, aki a nyelvi határokat átlépő, a nyelvek közötti kommunikáció és rokonság kapcsolatait emeli középpontba: „Hogyan hat egymásra a nonverbális kommunikáció és a nyelvek? Miként fejezik ki azt, amit mondani akarnak? A művek megpróbálják körüljárni a megértést, a félreértést, a nyelvtanulási folyamatokat, a nyelvi akadályok feloldását, áthágását, a nyelvi rokonságban fellelhető közös vonásokat.”

A kiállítás kurátora együttműködést szorgalmazott Bessenyei Kati, Csüllög András, Eva Jarv, Horváth László, Liszka Tamás, Lukács Orsolya, Mari Kivi, Rohánszky Bence, Surányi Nóra, Tésy Dániel és Tillmann Hanna között. A nyertes pályázat megtekinthető a cARTc oldalán.

nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés