bezár
 

art&design

2011. 12. 03.
Studio Art Tour
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A művészet születésének terei mindig sok izgalmas látnivalót kínálnak, legyen szó festészetről, szobrászatról, médiaművészetről, műfaji határokat feszegető kortárs képzőművészetről. A Studio Art Tour ebben enged betekintést.
Művészeti sétánkon ezúttal a Városliget közelében barangolunk, a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület műteremprogramja mellett patinás bérházakban lévő lakásműtermeket és ott alkotó fiatal művészeket látogatunk meg. A túra zárásaként pedig körülnézünk a Stúdió Galéria Patron című kortárs műveket bemutató Karácsonyi Vásárán.
Studio Art Tour
A látogatások során képet kaphatunk arról, hogy az utóbbi évtizedekben, miként változtak meg a művészek munkamódszerei, hogyan alakult át az alkotók eszköztára. Kiderül, mikor és hol kezdődik egy festmény, hogyan férnek el egy művön belül a szakrális és profán szimbólumok. Megtudjuk, miért szükséges festményben és akcióban egyaránt gondolkodni; utána járunk, miért hasznosabb egy úszó templom a szárazföldi változatánál, valamint kiderítjük, mit keres egy hullámos papír közepén egy szem „akvarell szotyi”.

Megnézzük, miért jó, ha a művészet kortárs és magyar! Aki kérdez: Baglyas Erika képzőművész, és a közönség. Aki válaszol: Borsos Lőrinc, Kupcsik Adrián, Fischer Judit képzőművészek.

2011. december 17. (szombat) 14:00. Találkozó: Budapest, VII. kerület, Damjanich utca 11. ’Ligetváros’ bejárata előtt. A séta ára: 3.000 Forint/fő, jegy a helyszínen váltható. Előzetes bejelentkezés szükséges ITT.


nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán

Más művészeti ágakról

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés