bezár
 

film

2011. 12. 11.
Robog tovább a magyarhangya és nagykorú az Odeon
2011. december 16-18. Odeon Lloyd Mozi, Hollán Ernő utca 7., Budapest,1136
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A héten az Odeon Lloyd mozi és a közösségi filmforgalmazó magyarhangya összefoglalta a szeptember óta tartó együttműködésük tapasztalatait, s egyúttal ismertették a jövőre vonatkozó terveiket is. Tették mindezt a tőlük megszokott közvetlen, informális módon.
A magyarhangya túl van három hónapos „próbaidején” az Odeon Lloydban, melynek keretében tematikus vetítésekkel bővítették a mozi kínálatát, miközben kapcsolódó eseményeket, bulikat is szerveztek. A sratégia a jövőben változni fog, ezentúl havi nyolc-tíz vetítést terveznek az eddigi, ennél jóval sűrűbb programot racionalizálva. Nyilvánvaló, hogy a magyarhangya-féle új típusú forgalmazási stratégiának esszenciális alapja és sikerének feltétele a közönséggel való folyamatos, intenzív kapcsolattartás. Ennek megfelelően a csapat a hangyapass-szal és a tematikus vetítésekkel verbuvált közönség körében folyamatosan méri fel az igényeket, így derült ki mostanra, hogy az általuk kínált filmekre jegyet váltók legszívesebben olyan klasszikusokat néznének kísérőprogramokkal feldúsítva, hasonló ízlésű filmrajongók társaságában, amelyeket koruknál fogva már nem láthattak a gyöngyvásznon.

Tehát a kópiás vetítés romantikája és a filmtörténeti klasszikusok jelentenek komoly vonzerőt a közönség számára, ám sajnos éppen ezek okozzák a legnagyobb fejtörést a csapatnak is – jogi problémák miatt ezek a filmek csak rendkívül nehezen és/vagy költséges módon hozzáférhetők. Rögös út áll a magyarhangyások előtt, de lelkesedésük nem hagyott alább, jelenleg a Corvin moziban frissen bemutatott Csernobil-filmet (Csernobil öröksége: A Zóna) fogják forgalmazni az elkövetkező két évben országszerte, majd a tervek szerint nemzetközi artfilmekkel folytatják egy új csomagkoncepcióban, melyben reményeik szerint kulcsszerepet kap majd a fesztiválhangulat és több vidéki egyetemváros.

A magyarhangya ezen túlmenően tevékeny szerepet vállal új otthonuk, az idén 18 éves Odeon megünneplésében is. Az 1993 decemberében létrejött intézmény a minőségi filmek forgalmazására és bemutatására esküdött fel, s küldetését hősiesen végzi a mai napig. Az elmúlt közel két évtized alatt azonban rengeteg változás ment végbe, a szakmai berkekben éppúgy, mint a közönség összetételében és igényeiben. A születésnap ünneplésének célja ezért kettős: egyfelől a hála kifejezése a közönség felé, a mindmáig sikeresen megőrzött jó kapcsolat ünneplése, másfelől valaminek a lezárása, kilépés a gyerekkorból, felkészülés az elkerülhetetlen változásokra mind a kölcsönzés, mind a forgalmazás terén. Hitvallásuk szerint egy dolog változatlan: a filmek minősége – e tekintetben nem hajlandók kompromisszumot kötni.

<iframe width="420" height="243" src="http://www.youtube.com/embed/b34_QI3BtCQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
 
Az Odeon születésnapja alkalmából vetítendő filmekből egy remek videomontázst készített Gyulai Gábor “Skip”.

December 16-tól 18-ig az Odeon egy egész hétvégén át ünnepel. Természetesen filmekkel, méghozzá saját régi kedvenceik újra vetítésével. Íme itt a remek alkalom, hogy ismét vásznon láthassuk a t, a Ghost in the Shellt, a Szenvedélyek labirintusát és társaikat. Ezen kívül szombat este bemutatnak egy koncertfilmet a Depeche Mode-ról, és megtekinthetőek lesznek nagy vásznon a nemrég indult Kodály Method projekt keretein belül készült videók is. Részletes program a rendezvény facebook eventjén.
nyomtat

Szerzők

-- Dombai Dóra --

Dombai Dóra az ELTE BTK magyar nyelv és irodalom, valamint filmtudomány és esztétika szakán végzett. Rendszeresen publikál filmkritikákat, elemzéseket és társadalmi témájú esszéket. Érdeklődési területe a kortárs magyar filmművészet, a feminista kritika és a környezetesztétika.


További írások a rovatból

Alex Garland: Polgárháború
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés