bezár
 

art&design

2012. 01. 24.
Az Enigma Arts Galéria bemutatkozó kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Apokalipszis után című csoportos kiállítással indul Veresegyházon az Enigma Arts, a város első kortárs galériája. Az alkotások engedve a misztikus 2012-es évhez társuló mítoszoknak – más-más művészi stratégiát követve –, az apokalipszis utáni víziók, álmok, érzelmek tematikájához kapcsolódnak.
Az „apokalipszis” kifejezés a görög apokalüpszisz szóból ered, melynek jelentései „kinyilatkoztatás, kijelentés, leleplezés”. Az „apokalipszis” kifejezést az utolsó időkre való általános, illetve az utolsó idők legvégső eseményeire történő, konkrétabb utalásként is gyakran használják.

A festmények, plasztikák az esemény utáni képzetekre, látomásokra fókuszálnak, amikor a régi élettér romjain, egy új világ épül-épülhet fel. Az Apokalipszis után című kiállítás művei emellett a látogatók számára a veresegyházi közösség életébe is bepillantást engednek.

Az Apokalipszis után című kiállítás január 27-én 18:30-kor nyit Veresegyházon, az Enigma Arts Galériában (H-2112 Veresegyház, Fő út 39. II. em.). Kiállító művészek: Kun Éva, Mizser Pál, Klement Zoltán, Veress Enéh és Tarcsi Dániel. A kiállítást megnyitják: Takács Ágnes, az Enigma Arts Galéria tulajdonosa és Mayer Vera, a Nagyházi Galéria és Aukciósház galériavezetője. Köszöntőt mond: Pásztor Béla, Veresegyház polgármestere.  A tárlat megtekinthető 2012 február 25-ig (K-P: 10.00-18.00; Sz: 10.00-16.00).



nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés