bezár
 

art&design

2012. 02. 03.
Ergy Landau és Nora Dumas fotókiállítása a Biksady Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Biksady Galéria 2012. február 9-én nyitja meg idei első kiállítását, amely Ergy Landau (Landau Erzsi) és Nora Dumas (Kelenföldi Telkes Nóra), világhírű magyar fotográfusok egy-egy időszakát mutatja be. A tárlat 2012. március 3-ig látogatható.
Közös művészi alkotómunkájuk 1929-ben Párizsban indult és közel egy évtizedig tartott. Mindkettőjük művészetében fontos szerepet játszik a női szerepvállalás, de ezen kívül számos más témakört is feldolgoztak. Kiállításunk ezekbe a különlegességekbe enged betekintést. A tárlatot Oltai Kata művészettörténész nyitja meg.

Ergy Landau 1954-ben az UNESCO delegáció tagjaként utazott Kínába, hogy riportfelvételeket készítsen egy könyv megjelenítése céljából. A dokumentarista stílusban elkészített képek bemutatják az ott élő különböző népcsoportok mindennapjait.

Nora Dumas a század első felében a legátfogóbb feldolgozást készítette a francia parasztság életéről. Fotói, képet adnak egy eltűnőben lévő kor életformájáról. Kiállításunkon a művésznő ezen korszakában készült eredeti nagyításaiból is számos fotót mutatunk be, melyek közül kiemelkedik, a járomba feszülő igáslovat ábrázoló felvétel, mellyel 1928-ban első nagy sikerét aratta.

Kiállítás megnyitó: 2012. február 9-én 18 órakor.
A kiállítást megnyitja: Oltai Kata művészettörténész.
Biksady Galéria, 1055 Budapest, Falk Miksa u. 24-26.

nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel

Más művészeti ágakról

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés