bezár
 

art&design

2012. 02. 19.
Indul a Tavaszi Trendfesztivál
Lakástrend Kiállítás a Millenárison
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kortárs bútortrendek, nemzetközi design és trendformáló divat foglalja el a Millenárist március 2. és 4. között. Számos érdekes újdonság várja az érdeklődőket és gazdára talál Év Ékszere Díj is.
A Millenáris Park látképét február 27-től egy látványos Land Art projekt rajzolja át, amely két darab új köntösbe bújtatott Fiat Pandával a 15 éves Lakástrend Kiállítás kezdőakkordja lesz. Március 2. és 4. között, a trendformáló Lakástrend design- és bútorkiállítás a Schwarzkopf Professional által bemutatott Budapest Essential Looks divatbemutató-sorozatával karöltve foglalja el a Millenárist, ahol óránkénti divatbemutatókkal, a hazai és nemzetközi enteriőrdesign kiválóságaival, szakmai előadásokkal, hatalmas beltéri kertekkel és design gyerekprogramokkal várják az érdeklődőket.

A kamaszkorba érkezett Lakástrend kiállítás felrúgja a korlátokat és minden tekintetben újít. Idén is a fenntarthatóság és a szofisztikált luxus keretei közé épített otthon-trendek dominálnak a kiállítók között, de a csikorgós tél végén átformálja a Parkot, a Millenáris B csarnokába pedig egy 120 négyzetméteres, épített kertet is beköltöztet! A kiállítók között találunk fiatal, sikeres és magyar luxus bútormárkát, igéző német fénybútorokat, amerikai kartonlámpákat vagy éppen három széket egyetlen lapból szelve.
Lakástrend 2012
A Lakástrend Kiállítás központi eseményeként a 11 éve működő ’madeinhungary’ tárlat a legkiválóbb hazai designerek munkáinak bemutatkozó eseménysorozata, melynek tervezői többek között a 100% Design London kiállításán is képviselik hazánkat. A kiállítás célja, hogy a legkiválóbb hazai formatervezők és iparművészek munkáit képviselje. Itt kerül átadásra a 'madeinhungary' és a PannonArts által patronált, rangos elismerés, az Év Ékszere Díj.

Az idei program központi eseménye a Visegrad Fund, a Lengyel Kulturális Intézet, a Cseh Centrum és a Szlovák Intézet által támogatott Meeting of Eastern and Central Eastern European Design (MEED) kiállítás és előadás sorozat, ahol a legkiválóbb feltörekvő cseh, lengyel és szlovák venég-designerek kapnak bemutatkozási lehetőséget. Kiállításuk mellett a szombati szakmai napon előadásokkal is bemutatkoznak, a nap végén pedig az Octogon magazin által moderált kerekasztal beszélgetésen vitatják meg a régió design kultúrájának kapcsolódási pontjait. A 'meed' keretein belül megrendezett szakmai előadások nyitóprogramjaként Julia Warmers, a stuttgarti Akademie Schloss Solitude referese tart előadást a világ egyik legrnagosabb művészeti alapítványának működéséről, azon belül az "Eastern Network" és az "Art, science and business" programokról. Az előadáshoz csatlakoznak a korábbi magyar Solitude ösztöndíjasok: Radnóti Tamás, Szentirmai-Joly Zsuzsanna, Szigeti Szilvia és Szűcs Edit.

A Lakástrend és szakmai partnere, a Dulux a kiállítás alkalmából egy meglepetéssel készül a Millenáris látogatói számára: a Let’s Colour színdesigner-csapata maradandó falfestménybe komponálja az év színtrendjeit.

A 2012-es évben az idén 15 éves LAKÁSTREND és a BUDAPEST ESSENTIAL LOOKS társrendezvényként működnek együtt. A két esemény egy időben, azonos helyszínen (Millenáris “B" épület, Teátrum), történő megrendezése mindkét fél számára új távlatokat nyit a trendek nagyközönséggel történő megismertetése terén. A két rendezvény egymást kiegészítő programjai egész napos kellemes és hasznos időtöltéssel ajándékozzák meg a trendekre fogékony közönséget.

Az idén kezdődő együttműködés egy hosszabb távú társrendezvényi partnerség kezdete, melyhez a tematikához illő újabb partner rendezvények is csatlakoznak majd.

A Lakástrend és a Budapest Essential Looks életre hív egy egyedi rendezvényminősítő védjegyet TRENDBANG! néven, melyet minden olyan a trendekkel, divattal, designnal stb. foglalkozó tematikus rendezvény megkaphat, aki a TRENDBANG! minőségi követelményeinek eleget tesz. A minőségi követelményeket egy erre az alkalomra felálló komoly szakmai háttérrel rendelkező kurátor csapat fogja összeállítani és tesz javaslatokat minden évben a TRENDBANG! minősítés elnyerésére.

A Schwarzkopf Professional és az InStyle által bemutatott Budapest Essential Looks három napos trend esemény a Millenáris Teátrumban óránként rendezett divatbemutatókkal, a Lancia Ypsilonnal közösen indított nagyszabású divat pályázattal és egész napos fodrász szakmai nappal várja az érdeklődőket.

nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés