bezár
 

art&design

2012. 02. 20.
Jelentkezési határidő hosszabbítás a MOME játéktervezési pályázatán!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem által meghirdetett 1359 cm³ - Agyalj rajta! elnevezésű játékpályázatra eddig több mint 250 nevezés érkezett. A nagy érdeklődésre és a vizsgaidőszakra való tekintettel a kiírók úgy döntöttek, hogy meghosszabbítják a regisztrációs határidőt 2012. február 24-ig. Az egyedülálló országos játéktervezési pályázat fődíja 2.000.000 Ft!
A pályázatot a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a MOME line – design műhely hirdette meg, az Országos Főépítészi Iroda támogatásával. A kétfordulós tenderen olyan korábban még nem publikált, kreatív, logikai, számítógépes vagy készségfejlesztő játékötleteket várnak, amelyek kreatív kihívást jelentenek, szórakoztatnak és örömet adnak használóiknak ugyanakkor méreteikben az emberi agy átlagos térfogatát - 1359 cm³ - nem haladják meg.

A pályázaton való részvételhez regisztráció szükséges, ahol február 24-ig csupán az alapadatokat (név, értesítési cím, telefonszám, e-mail cím) kell megadni. A játék koncepcióját az első fordulóig, március 19-ig kell elkészíteni, a második fordulóba jutottaktól pedig május 7-ig már működő prototípust is vár a zsűri.

A játéktervezési pályázat kétfordulós és részben meghívásos, részben nyílt. A meghívott tíz tervezőcsapat a Pos1t1on, Heonlab, The Garden Studio, Mauer-Kucsera-Elek, madeworks, Tervhivatal, Kis Bence és Nagy Ágoston, Samu Bence, Balogh Balázs és a Csomix, valamint Toronyi Péter.

A MOME komoly eredménynek tartja, hogy egykori tanárát, a kevés közszereplést vállaló, világhírű feltalálót sikerült megnyernie a zsűri elnökének. „A fiatal designerek számára az is komoly megtiszteltetés és próbatétel lehet, hogy munkájukról Rubik Ernő mond ítéletet” – nyilatkozta a MOME kommunikációs igazgatója, Petri Zsolt.

A pályázat teljes szakmai zsűrije:
Rubik Ernő, építész - a zsűri elnöke
Kopek Gábor, fotográfus, médiaművész
Turányi Gábor, építész
Dr. Freund Tamás, agykutató
Kelle Antal Artformer, képzőművész
Tóth Krisztián, vezérigazgató/kreatívigazgató
Fabricius Gábor, kreatív
nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán

Más művészeti ágakról

Csáki László: Kék Pelikan
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés