bezár
 

zene

2008. 08. 31.
Születésnap a Trafóban
Idén ősszel tíz éves a Trafó
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Születésnap a Trafóban 1998 őszén nyitotta meg kapuit Budapesten a Trafó. A 10 éves évforduló örömére augusztus 29. és szeptember 5. között a Kortárs Művészetek Háza köztéri előadásokkal lepi meg a városlakókat. Aki nyitott szemmel jár, több forgalmas csomóponton is belefuthat táncosokba, zenészekbe, installációkba, így például a Tünet Együttes, Ágoston Béla, a Budapest Tánciskola vagy az Élőkép Társulat előadásaiba. Az ünneplés-sorozat a szeptember 5-i ingyenes szülinapi bulin éri el tetőpontját, ahol - tűzzsonglőrök, performanszok és tombolán nyerhető nagyszerű ajándékok mellett - a Budbudas és a Qualitons hívja majd táncba a jelenlévőket.
A Trafó 10. születésnapja olyan ünnepi esemény, amelyet nem csupán különleges köztéri és Házon belüli programokon keresztül szeretnének kommunikálni, hanem vizuálisan is: a Ház arculati megjelenésében, a logóban, a programfüzetben, a hirdetésekben. Így a 2007/2008-as évad elején megújított arculati elemek és formák most speciális "10 éves" variációban köszönnek vissza egy teljes évadon át.

Az ünnepi kommunikációt imázskampány kíséri augusztus végén és szeptemberben köztéri felületeken, metrókocsikban és a print-médiában. Az előző évad "Gondolatok. Fogyasztóknak." kampánya több szakmai elismerést is kapott: második helyezést ért el print kategóriában a Kreatív Csoport gondozásában zajló Hipnózis Kreatív Reklámversenyen, továbbá három plakátverziónkat beválogatták az idei az "ARC - Az év kulturális plakátja" kiállításra, így azok láthatóak lesznek az ’56-osok terén augusztus 28-tól.

A tavalyi imázskampány fehér hátterét, vizuális és gondolati letisztultságát viszi tovább a mostani születésnapi kampány, két újabb elemmel - iránnyal - gazdagítva a koncepciót. A citylight plakátokon szereplő tízszemű női arc a "10 éve nyitva" üzenet többrétegű jelentésére rímel. A Trafó ugyanis immár tíz éve áll nyitva a szó szoros és átvitt értelmében. Nyitottan a hazai és nemzetközi újdonságokra, az élményekre, a szokatlan helyzetekre, az inspiráló impulzusokra. Ez a fajta antropomorf formában megjelenő meglepő, gondolatébresztő nyitottság a kéthavi programfüzetünk borítóján is visszaköszön majd, méghozzá egy teljes évadon át.
Ezt egészíti ki a X-motívum, amely római tízesként szintén a születésnapi számmisztika jegyében született és domináns grafikai díszítőelemként végigvonul a hirdetéseken, a programfüzet oldalain és természetesen feltűnik a születésnapi logóban is. Valamint végre megvalósult a régóta tervezett Trafó-póló: férfi és női fazonban, kétféle színkombinációban kapható és bízunk benne, hogy sokan viselik majd a Trafó logó jellegzetes ó betűjét. Célja az, hogy a Trafó létezéséről, küldetéséről, 10 éves születésnapjáról egyaránt értesüljenek azok, akik régóta látogatják a Házat és azok, akik bár talán már hallották a nevét, de mindeddig nem látogattak el a Liliom utcába.

A születésnapi kommunikációs stratégia kialakításában a Penne Consulting volt a Trafó segítségére, míg az arculattervezés grafikai megvalósítását a Café Design végezte. A köztéri megjelenések a Mindshare World, a metrókocsikban feltűnő felületek pedig a Promix Zrt, a Unit magazin kiadójának közreműködésével valósultak meg. A Trafó pólót Kasza Emese tervezte és kivitelezte.

A Trafó épületének megújulása

Az idei évad abból a szempontból is különleges, hogy a Házba lépő közönséget egy teljesen új belső tér fogadja. A nyári szünetben ugyanis teljes enteriőr-átalakításon ment keresztül az épület - az előtértől a Kávézón át, egészen a Trafó Galériába vezető szakaszig.

Karakteres, ám letisztult formák, világos tónusok - a halvány árnyalatokkal kontrasztban álló intenzív vörös színű felületek - tágítják a teret, valamint speciális, a helyszínre tervezett, rézszínű világítótestek töltik meg fénnyel a Trafó Kávézót és a jegypénztárak előtti részt. Remélhetőleg az új design is sikert arat majd, és sokakat csábít arra, hogy előadásokon túl is a Trafóban töltsenek némi időt és a Kávézó valódi "kortárs" találkozóhely legyen az esti programoktól függetlenül is.

A felújítások, a belső tér átalakítása a Fővárosi Önkormányzat támogatásával valósult meg.
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés