bezár
 

színház

2008. 09. 02.
Mi az a playservice.net?
PRAE.HU
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A playservice.net a kortárs európai drámával kapcsolatos információkat gyűjti egybe: szervezetekről, színházakról, projektekről. Az oldalon számos kortárs színdarab fordításával kapcsolatos információ (pl. fordítók neve, jogdíjtulajdonos stb.) is megtalálható. Érdemes böngészni pár órát....

Az Information Center for Drama in Europe (Információs Központ az Európai Drámáért) a Kultúra 2000 támogatásával jött létre öt európai ország színházi intézményeinek részvételével: Finnish Theatre Information Centre (TINFO); Gate Theatre, London; Maison Antoine Vitez, France; Theatre Institute Nederland (TIN); International Theatre Institute Zentrum Deutschland (ITI-Germany).

A résztvevő országok és intézmények száma az alapítástól kezdve már bővült: csatlakozott többek között a cseh és a szlovák Színházi Intézet, a lengyel Theatre Institute in Warsaw és a svédországi Teaterunion.

Az ICDE központi portálja a playservice.net a kortárs európai drámával kapcsolatos információkat gyűjti egybe: szervezetekről, színházakról, projektekről; illetve az oldalon számos kortárs színdarab fordításával kapcsolatos információ (pl. fordítók neve, jogdíjtulajdonos stb.) is megtalálható.

Szkéné színház

E nem kevés gyakorlati értékkel és haszonnal is bíró nemzetközi projectet építő országok között hazánk sajnos nem szerepel.





nyomtat

Szerzők

-- Pál Dániel Levente --


További írások a rovatból

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés