bezár
 

zene

2008. 09. 22.
Zenei hálózatok – Konferencia zenéről és közösségekről
Konferencia a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Társadalmi Nem- és Kultúrakutató Központja (TNKK) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Társadalomismeret Intézete Szociológia és Kommunikáció Tanszékének Média Oktatási és Kutató Központja (MOKK) szervezésében, 2008. október 10-11.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zenei kalózok, MySpace, black metal, jazz és psytrance – a „Zenei hálózatok: Zene, műfajok és közösségek az online hálózatok és az átalakuló zeneipar korában” című konferencián fiatal kutatók adnak elő a legkülönbözőbb zenei műfajok és közösségek kapcsolatáról.
Milyen hatása van az online közösségek egyre bővülő hálózatának a zene működésére? Mi változott meg a többek között a Napster színrelépése és a MySpace megjelenése utáni néhány évben a zenehallgatásban, zenemegosztásban és -kiadásban, és ez hogyan érinti az egyes műfajokat és a velük együtt élő (szub)kultúrákat? Milyen jellegzetességei vannak egyes extrém zenei színtereknek?

Többek között ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresik a választ azok a fiatal kutatók, akik előadnak a Magyarországon a témában először megrendezésre kerülő konferencián: az illegális zeneletöltés jogi és gyakorlati kérdései, az egyes zenekarok MySpace-reprezentációi éppúgy terítékre kerülnek, mint a jazz magyarországi társadalomtörténete, a black metal szimbólumvilága vagy a psytrance-partik rítusainak elemzése.

A kerekasztalbeszélgetéssel és filmvetítéssel is bővített előadássorozatra nem csak azokat az egyetemistákat, főiskolásokat, kutatókat várják a szervezők, akiknek tanulmányai valamilyen módon a zenéhez vagy az online közösségekhez kapcsolódnak, hanem azokat a zeneszeretőket is, akik például (szub)kulturális érintettségük okán kíváncsiak egyes zenei, műfaji hagyományok értelmezéseire.

A konferenciát a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalmi Nem- és Kultúrakutató Központja, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Szociológia és Kommunikáció Tanszékének Média Oktatási és Kutató Központja szervezi.

A részletes program és további információk elérhetők itt:

www.zeneihalozatok.blog.hu
nyomtat

Szerzők

-- L. Varga Péter --


További írások a rovatból

Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
zene

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében
JPEGMAFIA & Danny Brown: SCARING THE HOES

Más művészeti ágakról

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés