bezár
 

zene

2008. 09. 24.
Adj hangot a Zene Világnapján!
Zenélj október elsején bárhol, ahol kedved tartja és nyerj világhírt!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Országos spontán örömzenélésre buzdítanak mindenkit október 1-jén, a Zene Világnapján. Hangszerrel vagy énekelve, síppal, dobbal vagy nádi hegedűvel, profik vagy műkedvelő amatőrök jelentkezhetnek, akik szívesen adnak egy ad-hoc koncertet 10-15 percben egy szokatlan, általuk kiválasztott helyen: az utcán, egy boltban, egy vendéglátóhelyen vagy épp a munkahelyükön. A bátor zenészek értékes nyereményeket nyerhetnek. Jelentkezés és részletek a www.azenevilagnapja.org honlapon. Október elsején ismert zenészek is feltűnnek majd Budapest egy-egy váratlan pontján, hogy a Zene Világnapjának üzenetét hirdessék. Mert a zene mindenkié. Adjuk is oda nekik!
A Zene Világnapját Yehudi Menuhin hegedűművész alapította 1975-ben ezzel az üzenettel: Arra szeretnék buzdítani minden várost, falut és országot, hogy rendezzenek sokféle zenei eseményt ezen a napon. Örülnék, ha nemcsak koncerteken, rádióműsorokban szólalnának meg régi és főként mai művek, hanem spontán megnyilvánulásként utcákon és tereken is muzsikálnának énekesek, kórusok, jazz-zenészek és a komolyzene legjelentősebb előadói.

A Hungarofest, a Klassz Zenei Iroda és a Raygun Reklámügynökség október elsején tettre sarkallja mindazokat, akik valamilyen módon zenét tudnak csiholni hangszerrel vagy épp a saját hangjukkal. Szóló zenészek, amatőr és profi zenekarok, kórusok jelentkezhetnek. A neves zenész felszólítását szó szerint veszik a szervezők, akik értékes nyereményeket ajánlanak fel azoknak, akik bármilyen – nemcsak komolyzenei - nyilvános zenei produkciót visznek véghez a Világnapon. A lényeg az, hogy a lehető legszokatlanabb helyen történjen mindez, és minél többen lássák! Forgalmas utcán, vendéglátóhelyen, közintézményben, vagy munkahelyen. Az előadást fotóval vagy videóval kell dokumentálni és feltölteni a Világnap honlapjára, a www.azenevilagnapja.org címre. Az előadásnak minimum 5 percesnek kell lennie, és a dokumentációnak bizonyítani kell azt is, hogy mennyi ember látta.

A legötletesebb, legérdekesebb előadásokat nyereményekkel díjazza a zsűri: zenelejátszók, stúdióidő, hangszerek, belépőjegyek, kották és CD-k nyerhetőek, továbbá sajtómegjelenés, nagy kiadók és koncertszervezők általi észrevétel és világhír is szerepel a nyeremények közt.

Jelentkezés, nyeremények és további információ: www.azenevilagnapja.org

 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés