bezár
 

zene

2012. 11. 13.
A világ legnagyobb színpadán, most és utolsó alkalommal: A Fal - Budapesten is
2013. augusztus 25. Puskás Ferenc Stadion
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Live Nation büszkén jelenti be, hogy Budapestnek sikerült bekerülni azon városok közé, ahol látható lesz a világ valaha volt legnagyobb színpadán, díszletével és csúcstechnikájával a legendás előadás: A Fal.
Roger Waters, a Pink Floyd társ-alapítója és fő dalszerzője bejelentette, hogy a történelmet író produkciójával, A Fallal visszatér 2013-ban Európába.

Az elidegenedésről és az átalakulásról szóló mesterművét teljes egészében adják elő, zenekari kísérettel és csúcstechnológiájú produkcióval.

A Falat eddig 192 alkalommal adták elő a világon, több mint 3,3 millió rajongó láthatta, és ezzel a rocktörténet legsikeresebb művévé vált.

A Fal

"A valaha volt legjobb show. És pont." (New York Post)
"A Fal előadása hibátlan. Mindenkinek látnia kellene mielőtt meghal."  (Philadelphia Inquirer)
"A mű még erőteljesebb, mint amikor készült." (The Independent)
"A Fal a méret és az ambíció diadala... a rock csúcsa." (The Times, London)
"Az biztos, hogy óriási élményt kapsz a pénzedért." (The Telegraph)
"A Fal a legtökéletesebb mű amit valaha láttam, szemmeresztő, elgondolkodtatóan provokatív animációival és képi megoldásaival."
(London Evening Standard)
"Képtelenség nem a show élményének hatása alá kerülni." (The Guardian)

A Fal

A 2013-as turné 18 stadion előadást foglal magában, olyan ikonikus helyeken, mint a római vagy a berlini Olimpiai Stadion, az Amsterdam Arena és két Telenor Arena előadás Oslóban.

Óriási megtiszteltetés, hogy Budapest is része lehet ennek a szűk elitnek, így a magyar rajongóknak nem kell külföldre utazniuk, hogy láthassák a világ legmonumentálisabb előadását!

A turnéról további részletek a www.RogerWaters.com oldalon.

Roger Waters újratervezte és méretezte az előadást ezekre az óriási stadionokra, hogy A Fal élményét még közelebb tudja vinni a nézőkhöz, egyedülálló eseménnyé téve azt számukra.

"Nagyon örülök, hogy újra előadhatom A Falat Európában. Óriási élmény lesz mindannyiunknak. Újraalkottam a showt ezekre a hatalmas stadionokra, és igazán jó lett az eredmény. Még mozgalmasabb, drámaibb és izgalmasabb, mint az aréna előadások voltak.

Újragondoltam az egész dolgot. Ez a grandiózus méretű stadion show 40 éve még nem jöhetett volna létre. Nem tudtuk volna így megtölteni a helyet érzelmileg, zeneileg és előadásmódilag. De a technika fejlődött. Most már meg tudjuk tenni.
" - nyilatkozta Roger Waters.

A Fal legendás előadásának első újragondolása 2010-ben volt, amikor - felhasználva a modern technikai és speciális effekt lehetőségeket -  színpadra állították, és számtalan teltházas aréna előadást produkáltak a világban. A Fal egyike a zenetörténet és a mélyebb popkultúra legjobban befolyásoló albumainak, zenerajongók generációinak adva maradandó élményt.

2010 előtt A Fal előadása túlságosan nagyszabású volt ahhoz, hogy igazi turnéban tudjanak gondolkodni vele kapcsolatban, de az új arénák és a technikai fejlődés megoldotta ezt a dilemmát.

Roger Waters felújította az előadást, nem csupán külsőleg, de érzésre is, megtartva a meghökkentő színházi extravaganciáját, ami A Falat olyan legendássá tette, és ezzel újabb generációknak adott inspirációt a lélegzetelállító vizuális- és audio élménnyel.

A Fal
1980-as, eredeti előadása mindösszesen 29 alkalommal volt látható a Pink Floyd amerikai turnéján, valamint egyszer Berlinben, 1990-ben, a berlini fal lebontásának ünnepén.

A budapesti előadásra jegyet elsőként a hivatalos rajongói klub tagjai vásárolhatnak november 12-től, a www.RogerWaters.com oldalon keresztül.

A november 13-án délig regisztált Live Nation tagok november 14-én és 15-én tudnak elővásárlási jogukkal élni a
www.livenation.hu oldalon keresztül.

A belépők mindenki számára november 16-án reggel 7 órától lesznek elérhetők a Ticketpro országos hálózatában és a
www.livenation.hu oldalon keresztül.

Az előadásra limitált számban kapható lesz színpadközeli, úgynevezett kiemelt állójegy is, amiért várhatóan a legnagyobb roham indul majd az értékesítés kezdetén.

A közönség emellett 5 különböző árkategóriájú ülőjegyből és normál állójegyből tud majd választani az augusztus 25-i, budapesti showra.

További info:

www.livenation.hu
www.RogerWaters.com
www.ticketpro.hu
 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben

Más művészeti ágakról

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés