bezár
 

zene

2012. 12. 03.
Érdekességek a Cirque du Soleil - The Immortal showja kapcsán
2013. február 5. és 6.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Cirque du Soleil legújabb showja, Michael Jackson életét és munkásságát bemutató The Immortal előadás tavaly ősszel debütált Amerikában és a közel 1 éves, teltházas tengerentúli turné után október közepe óta már az európai kontinens közönségét hódítja meg. Február 5-én és 6-án, csak két előadás erejéig Budapesten is látható lesz a Cirque du Soleil előadása.
Néhány érdekesség a show kapcsán:

Az alkotók mindenben a legújabb technikát igyekeztek alkalmazni. Ez nem csupán a fény-, hang-, színpad- és kivetítőtechnikában érvényesül, hanem a jelmezekben is. Van olyan jelmez, amely 275 LED izzót rejt, s változtatják színüket a dal folyamán, illetve tetszőleges részük bármikor le- és felkapcsolható.

Cirque du Soleil - The Immortal Show

Több mint 90 olyan jelmez szerepel az előadásban, amelyekben valamilyen LED technológiát is használtak.

A denevérkoszümök szárnyai ultrakönnyű papírból készültek, amelyet csomagok szállításánál szoktak használni - így a táncosokon lévő óriási szárnyak könnyedén mozgathatóak maradtak.

Cirque du Soleil - The Immortal Show

Több mint 250 jelmez szerepel a showban, és több mint 1000 darabból áll a teljes felszerelés, kalapokkal, kesztyűkkel, cipőkkel együtt.

Az előadásban több mint 35 Michael Jackson által előadott dal csendül fel. A zenei kíséret és a háttérvokál minden helyszínen élőben történik, míg Michael hangját bejátsszák hozzá felvételről. A zenészek között található például Jonathan Moffett dobos, aki több mint 30 évig zenélt Michael Jackson mögött. A zenei rendező, Greg Phillinganes pedig 25 évig dolgozott együtt az énekessel, mind lemezei, mind élő fellépései kapcsán.

Cirque du Soleil - The Immortal Show

Michael alakját az óriási kivetítőfalakon is megidézik egyszerre az élő előadás képeivel, ami óriási technikai bravúrnak számít.

A show a legmodernebb színpadtechnikai lehetőségeket is használja, így szinte észrevétlenül és villámgyorsan tudják a különböző jelenetek és dalok között akár a teljes díszletet, a vetítőfalakat és az artistákat is cserélni.

Cirque du Soleil - The Immortal Show

A budapesti előadásokra jegyek a Ticketpro országos hálózatában és a www.livenation.hu oldalon keresztül kaphatók.

nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés