bezár
 

art&design

2008. 10. 06.
Létrák és ülőkék
Design Hét a Lengyel Intézetben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Malafor - a forma laboratóriuma címmel két fiatal lengyel formatervező kiállítása nyílik kedden a budapesti Lengyel Intézetben.
Nemcsak a kiállítás címe, de a tervezőcsoport neve is Malafor - mondta el Jerger Tímea, az intézet munkatársa.

Kétágú magas falétra, amelynek tetején kényelmes az ülés, csontból készült ülő alkalmatosságok, farönkök színes bevonattal - például az egyiknek az oldala ezüst borítású. Van olyan tuskó is, amelynek látszik a keresztmetszete, a másikat rókaszőrrel borították, s a farokkal lehet mozgatni az ülőkét. 

Általában valamennyi ülőke mozgatható. A kiállítás másik csoportját a tároló rendszerek alkotják. 50 centiméteres PVC csöveket raktak egymásra és összekötötték.

A gdanski székhelyű alkotócsoportot 2004-ben alapította Agata Kulik-Pomorska és Pawel Pomorski, miután mindketten elvégezték a Gdanski Képzőművészeti Akadémia Formatervező Szakát és összeházasodtak. Tagjai az Ipari Formatervezők Szövetségének is.

A két ifjú művésznek sok kiállítása volt Lengyelország több városán kívül Olaszországban, Franciaországban, Németországban, Kanadában, Japánban és Portugáliában.

A Malafor csoport több kitüntetést mondhat magáénak. Grand Prix-t kapott például a különbözőképpen világító nagy kockájáért Firenzében 2006-ban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel
art&design

Interjú Hegyi Lóránddal
art&design

Interjú Hegyi Lóránddal

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés