bezár
 

zene

2008. 10. 07.
Papnak készül Carlos Santana
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy olyan Hawaii-szigeteki parókiáról álmodik Carlos Santana, amelynek ő lenne a plébánosa. A 61 éves mexikói születésű gitáros ugyanis papnak készül a színpadtól való visszavonulása után.
Az amerikai Rolling Stone magazinnak adott interjúban Santana elárulta, hogy 67 éves korában szeretne búcsút mondani az aktív zenélésnek és utána a papi hivatásnak szenteli magát. 

Annak ellenére, hogy a muzsikus aligha panaszkodhat sikertelenségre, úgy érzi, más adottságait is ki kell aknáznia. "Azt hiszem, hogy Isten megadta nekem azt a képességet, hogy kommunikáljak a gitárom nélkül is, és hogy felfedjem az emberek előtt a Biblia egyes részeit, amelyek a vétségről a bűnről, az ítéletről, a félelemről szólnak" - mondta. Santana ennek kapcsán elmondta azt, hogy 34 évi együttlét után nagy fájdalmat okozott neki a válás feleségétől, Deborahtól, és hogy a hit nagyon sokat segített neki abban, hogy elűzze magától az öngyilkossági gondolatokat. "Megtanultam, hogy túl kell élni a lélek legsötétebb éjszakáját ahhoz, hogy a legfényesebb nappalra ébredjünk" - jelentette ki.

Santanától soha nem állt távol a spiritualitás. Az 1970-es években a keleti filozófiák vezették, feleségével, John McLaughlinnal és Alice Coltrane-nel  az Amerikában élő bengáli guru, Sri Chinmoy leghíresebb tanítványai közé tartozott, neki ajánlotta több lemezét. Később azonban szakított mesterével és visszatért eredeti katolikus hitére.

Santana október közepén fejezi be Live Your Light elnevezésű turnéját és hamarosan megjelenik új, dupla lemeze, a Multi-dimensional Warrior, amelyen kedvenc vokális és instrumentális felvételeit gyűjtötte össze a kezdetektől napjainkig.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés