bezár
 

építészet

2008. 10. 08.
Átadták a Junior Prima építészet és építőművészet kategória díjait
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tíz fiatal építészmérnök, illetve építész-tervezőművész vehette át kedden a Junior Prima Díjat az építészet és építőművészet kategóriában, amelyben idén először jutalmazták a szakterület ígéretes tehetségeit - közölte a kategória társalapítója, a TriGranit Zrt. a sajtóval.
Az Építészet Világnapja rendezvénysorozatához kapcsolódóan Bóta Katalin építészmérnök-hallgató, Bujdosó Attila építészmérnök, Deigner Ágnes építészmérnök-gyakornok, Domokos Attila építész-tervezőművész, Dréher Zsófia építészmérnök, Éltető Zsófia építészmérnök, Nagy Julianna Mária építész-tervezőművész, Paál Zsófia Éva építészmérnök, Szatori Dóra építész és Sztranyák Gergely építész-tervezőművész, DLA hallgató vehette át a Junior Prima Díjat.

A 7000 euróval járó elismeréseket Mark Gurney, a TriGranit Fejlesztési Zrt. építészeti igazgatója adta át.

A cég tájékoztatása szerint az építészképzéssel foglalkozó felsőoktatási intézmények és a szakmai szervezetek összesen 21 fiatalt javasoltak az elismerésre. Közülük a Mark Gurney vezette zsűri - Finta József építész, Zobóki Gábor építész, Bojár Iván András szakújságíró és Eltér István, a Magyar Építész Kamara elnöke - választotta ki a 10 díjazottat.
 
A közlemény szerint Kibédi Varga Lóránt, a TriGranit Zrt. vezérigazgatója a díjak átadása kapcsán hangsúlyozta: mindennapi munkájuk során azt tapasztalják, hogy a természetes és az épített környezet tervszerű és felelős kialakítása, fejlesztése rendkívül fontos. "Felelősséggel tartozunk a jelen és a jövő generációjáért. Természetes tehát, hogy támogassuk szakmai fejlődésüket, hozzájáruljunk a tehetséges fiatalok pályájának sikeréhez. A ma építészei a jövő lakókörnyezetének meghatározói, kialakítói" - mutatott rá Kibédi Varga Lóránt.

A Prima Primissima Alapítvány kezdeményezésére tavaly hozták létre a Junior Prima Díjat: míg 2007-ben három kategóriában ítélték oda az elismeréseket, az idén már kilencben. A Junior Prima Díjhoz idén csatlakozott társalapítóként a TriGranit Zrt., amely az építészet és építőművészet kategória díjainak gondozását vállalta.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Hiány és emlékezet című Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Interjú Monika Karczmarczykkal

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés