bezár
 

zene

2008. 10. 09.
Újra Budapesten koncertezik a sok hangszeren otthonos Paul Gilbert
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újra Budapesten koncertezik Paul Gilbert amerikai rock- és metálzenész. A Mr. Big együttes korábbi tagjaként megismert gitárvirtuóz, aki basszusgitáron, billentyűs hangszereken is játszik és énekel, az A38 hajón lép fel vasárnap; tavaly a Spock's Beard nevű formáció előtt játszott.
Ezúttal ő maga és együttese lesz a fő műsorszám - ígérte sajtóanyagában a szervező. 

A most 42 esztendős Paul Gilbert hétéves korától gitározik, első zenekarát 13 éves korában alakította meg Paradis néven. Társaival a Van Halen, a UFO, a Styx, a Rush és más hasonló stílusú együttesek dalaiból válogattak. Los Angelesbe költözött és 1984-ben megalakította a Racer-X zenekart. Még akkor is csak 18 éves volt, amikor zenetanárként is dolgozni kezdett. 

Billy Sheehan basszusgitárossal 1989-ben hozta össze a sors, s csakhamar megalakították a Mr. Big zenekart. Közben folytatta a zenetanítást, és Japánban tartott gitárbemutatókat. Amikor távozott a Mr. Big-ből, csatlakozott a legjobb gitárosokat felvonultató G3 produkcióhoz, Joe Sartrianival és John Petruccival turnézott. 

Paul Gilbert különböző együtteseivel és szólóban több mint harminc albumot jelentetett meg. Koncertjei rendkívül sikeresek, gyakran lesétál a közönség közé. Erre számíthatnak a mostani budapesti koncert vendégei is - olvasható a tájékoztatóban. 

Gilbert a kemény rockban, a heavy metalban, a bluesban és a rock and rollban egyaránt otthonos, hangszereinek kiváló ismerője, emellett teljesen "őrült fazon" - állítják róla. 

A szervezők közlése szerint Gilbert menedzsmentje fiatalokat keresett, akik a vasárnapi koncerten együtt zenélhetnek vele. A felhívásra nagyon nagy volt az érdeklődés, végül hatan léphetnek vele együtt az A38 Hajó színpadára. 

Számítani lehet rá, hogy Paul Gilbert a koncert után dedikálni fogja lemezeit, s beszélgetni fog a rajongókkal, sőt fényképeszkedésre is hajlandó.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés