bezár
 

zene

2008. 10. 12.
Magyar rock- és blueslegendák koncertkörútja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szombaton négy várost érintő koncertkörútra indult több hazai rock- és blues-együttes. Az Emeretta Rock Band, Török Ádám és a Mini, a Lord, az idén harmincéves születésnapját ünneplő Beatrice és a Hobo Blues Band, a Deák Bill Blues Banddel és a Mobilmánia szupergruppal kiegészülve Szolnokon kezdte turnéját.
A hazai rock és blues élő legendái a szolnoki tiszaligeti főiskolai sportcsarnok után október 24-én Debrecenben a Lovardában, november 8-án Szegeden a Mars téri Pavilonban lépnek a közönség elé. A december 28-i szombathelyi koncert helyszínéről a szervezők tájékoztatása szerint még folynak a tárgyalások.

A sajtóhoz eljuttatott ismertető szerint a turné első állomásán valamennyi együttes bemutatkozik, a többi városban is több együttes lép a színpadra, de nem mindig lesz teljes a mezőny.

A szervezők minden egyes helyszínre igazi "zenei orgiát" ígérnek. A program izgalmas része lesz a Mobilmánia fellépése, hiszen ebben a nemrégiben alakult zenekarban a legendás P. Mobil együttes egykori zenészei, énekesei - Vikidál Gyula, Tunyogi Péter, Kékesi "Bajnok" László, Rudán Joe és Zeffer András - állnak a színpadra.

Mint azt Zeffer András billentyűs, énekes, a Mobilmánia kezdeményezője elmondta, a szupergrup kétórás szombati koncertjének első részében fiatal, tehetséges zenészekből újjáalakított RockBandjével kezd. Ezután átszerelés nélkül csatlakoznak a koncerthez a régi Mobilosok is.

Zeffer András, aki súlyos betegségét követően a múlt év végén nagy sikerű koncerttel tért vissza, elárulta, hogy október 25-én zenészbarátai körében, szűk körű budapesti koncerttel ünnepli ötvenedik születésnapját. Elmondta, hogy tavalyi, "visszatérő" koncertjének anyaga a napokban jelent meg DVD-n, és a tervek szerint karácsonykor már a Mobilmánia új CD-jét is kézbe vehetik a rajongók.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés