bezár
 

irodalom

2008. 10. 12.
Radnóti Miklós Brüsszelben Bálint András előadásában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Teltház, megrendítő est - így jellemezte Bálint András csütörtöki Radnóti előadását Burányi Adrienne, a brüsszeli Magyar Kulturális Központ munkatársa.
Az intézet legnagyobb terme zsúfolásig megtelt, 150-160 ember hallgatta megrendülten Radnóti verseit, a költő felesége, Gyarmati Fanni naplójának részleteit, kettejük levelezését és azokat az új dokumentumokat, amelyek Ferencz Győző Radnótiról szóló könyvében jelentek meg először. 

Bálint András nemcsak Radnóti Miklós verseire fókuszált, hanem saját világképét is beleszőtte az előadásba. Identitáskeresés, származás, vallás és hit - erre épült föl az est.

A brüsszeli intézet fő feladata az, hogy fölhívja a belga közönség figyelmét a magyar kultúra értékeire, de évente rendeznek két-három olyan estet is, amely kifejezetten a Brüsszelben élő magyaroknak szól. Különösen figyelnek a fiatalokra, mert közülük sokan dolgoznak az európai uniós intézményekben és igénylik, hogy az intézet nekik is nyújtson programokat. 

Éppen ezért rendezte meg a brüsszeli magyar intézet a Radnóti est előtt Jordán Tamás és Sebő Ferenc József Attila estjét, majd bemutatta Mácsai Pál Azt meséld el Pista című, Örkény István írásaiból összeállított műsorát - mondta el Burányi Adrienne.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés