bezár
 

art&design

2008. 10. 12.
Hobo dalok inspirálta kisplasztikák tárlata az erdőben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hobo - Földes László - Vadászat című albumának figuráit, dalba foglalt történéseit megjelenítő kisplasztikákat készített Kocsis Balázs restaurátor, szobrászművész; a rézből készült alkotások kiállítását szombaton, egy székesfehérvári erdei tisztáson nyitotta meg Hobo.
A Mesél az erdő című, csupán egyetlen délutánon látható tárlaton, patinás, rézből készült alkotások, misztikus, valószínűtlen erdei lények, manók, vészbanyák, csodafák, az erdei sárkány, az erdő baglya, a futó nyúl idézték fel a zenei album világát.

A kisplasztikák egy része illusztrációként bekerült Hobo Bolondvadászat című albumához készült könyvbe, de mint a zenész a tárlat megnyitón elmondta, tervezi egy gyűjteményes kötet megjelentetését is, amelyben a székesfehérvári művész valamennyi kisplasztikáját szeretné illusztrációként felhasználni. 

Kocsis Balázs restaurátorként dolgozik, de évek óta készít szobrokat, kisplasztikákat is. Székesfehérvár egyik nevezetessége  az egykori fehérvári piac libafertályt áruló asszonyainak emléket állító Kati néni szobra. 

Az alkotás a város kedvence, akárcsak Mujkót, Mátyás király udvari bolondját ábrázoló, lebegő Kocsis plasztika is, amely egy sikátor szélén, a kötélen "egyensúlyozó", s a várost figyelő udvari bolondot ábrázolja.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben

Más művészeti ágakról

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés