bezár
 

zene

2013. 03. 08.
A 13. POSZT dala
Sajtótájékoztató 2013. március 8.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 2013-as POSZT dala a Talamba Ütőegyüttes Gödöllő Elindultam című száma, mely az Útról szól.
A dal visszaemlékezés, melynek szövegéből megtudhatjuk, hogy mit éreztek a tagok, amikor 1999-ben elindultak a zenei pálya rögös útján, valamint, az azóta eltelt 14 évről, amely sokszor nehéz és küzdelmes volt számukra, de amelyről azóta sem tértek le. Sőt, hisznek abban, hogy miközben utunkat sok minden és sok mindenki befolyásolhatja, mégis tőlünk függ, milyen hosszú és milyen tartalommal van kikövezve ez az Út.

Szitha Miklós és társai arra gondoltak, hogy szép tovább gondolása, illetve újraértelmezése lehetne a dalnak, ha Oláh Gergő énekelné azt, aki épp most indult el ezen az úton. Ezért megkeresték Gergőt, aki boldogan vállalta a feladatot.

Szirtes Edina Mókussal tavaly volt egy nagyon jó hangulatú koncertje a zenekarnak, így nem volt kétséges, hogy őt is felkérjék erre a közös produkcióra.

Mókus és Gergő még nem zenéltek együtt, de most, hogy a Talambának köszönhetően találkoztak, úgy tűnik egy remek formáció alakult ki ebből a hármasból: világzene, pop, ütőhangszerek - épp olyan színes kavalkád, mint maga a POSZT.

Oláh Gergely és Szirtes Edina "Mókus" előadása a sajtótájékoztatón (fotó: Kálmándy Ferenc, forrás: http://www.poszt.hu/hu/galeria/mutat/419)

Szirtes Edina "Mókus" - énekes, hegedűs, zeneszerző
Hegedűművész diplomáját a szegedi Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte 2002-ben, majd zeneszerzéssel kezdett foglalkozni. Stúdiózenészként és dalszerzőként számos komoly- és könnyűzenei együttes produkciójában, illetve hanglemezén működött közre, és folyamatosan koncertezik is velük. Saját zenekarával (Fabula Rasa, Nomada, Blues B.R.Others) is rendszeresen fellép itthon és külföldi világzenei fesztiválokon. Artisjus és Fonogram díjas.

Oláh Gergő - énekes, a 2012-es X-Faktor győztese. Eredeti szakmája gyermek és ifjúsági felügyelő.

A Talamba Ütőegyüttes Gödöllő 1999-ben alakult. Tagjai: Grünvald László, Szitha Miklós, V. Nagy Tamás és Zombor Levente. Céljuk megismertetni és megszerettetni a komoly- és könnyűzenét az emberek széles közönségével, ütőhangszerek segítségével.

A Talamba zenéje a XXI. század muzsikája: jellemző rá a sokféleség, a műfajok "békés egymás mellett élése". A különböző zenei stílusok között otthonosan mozognak, emellett gyakran alkalmazzák a zenei humor eszköztárát.

Koncertjeiken a színvonalas zene mellett a látvány is magáért beszél: minden előadásukon több száz hangszert szólaltatnak meg.

A Talamba küldetésének fontos része a fiatal korosztály zenei nevelése. Zenéjük évente mintegy 20 000 iskolás gyermekhez jut el országszerte, ifjúsági hangszerbemutató koncerteken.

A Nemzeti Filharmóniával együttműködve már 2001 óta járják az országot rendhagyó énekórájukkal, amellyel sokszor a leghátrányosabb településekre, élő kulturális élményben ritkán részesülő fiatalokhoz jutnak el. Artisjus díjasok
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
Recenzió Ábrahám Márta: Chaconne-kézikönyvéről

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés