bezár
 

film

2008. 10. 13.
Indonéz fődíjat kapott Szemző Tibor Csoma-filmje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fődíjjal ismerték el Szemző Tibor Az élet vendége - Csoma legendárium című rendezését az indonéziai Bali szigetén szombaton véget ért nemzetközi filmfesztiválon - közölte a Magyar Filmunió az MTI-vel. A film operaváltozatát október 24-én mutatja be a Művészetek Palotája.
"A legkíváncsibb magyar", Kőrösi Csoma Sándor élete ihlette filmalkotásért Szemzőt a 2006-os Magyar Filmszemle Rendezői látvány-díjjal tüntette ki. Az élet vendége - Csoma legendárium nemzetközi premierjét a locarnói filmfesztiválon tartották, ahol a zsűri elismerő oklevelét nyerte el 2006-ban, azóta számos nemzetközi filmfórum hívta meg és mutatta be világszerte.

Az élet vendége című filmből Szemző Tibor a Művészetek Palotája és a lengyelországi Era New Horizons Nemzetközi Filmfesztivál koprodukciójában színpadi előadást készített, melynek világpremierje nyáron a wroclawi filmfesztiválon volt. Az "opéra cinematique" narrátora Wroclawban Krystyna Janda, a lengyel filmművészet emblematikus alakja (A márványember, Vasember, Mephisto) volt.

A Sári László tibetológus szövegkönyvére komponált darabot október 24-én mutatják be Magyarországon, a Művészetek Palotájában. A produkció "sztárszólistája" a varázslatos hangú mesemondó, a Nemzet Színésznője, Törőcsik Mari lesz - tudatta vasárnapi közleményében a Magyar Filmunió.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Alex Garland: Polgárháború
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés