bezár
 

zene

2013. 03. 13.
Izland legőrültebb tizennyolc tagú jazz, funk, afrobeat nagyzenekara és a Bass Loco egy este az A38 Hajón
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Izland legjobb funk nagyzenekara, amely úgy zúz tizennyolc őrült tagjával, mint egy fúvósdiverzánsokkal megtöltött katyusa. Kihagyhatatlan afrobeat, jazz és mindenekelőtt funk! Előttük a kitűnő Bass Loco feat. Mohai Tamás + Weisz Gábor izzít be.
A pozános Samúel Jón Samuelssón által 2000-ben alapított SJS Big Band sajátos északi ízekkel és vad energiákkal megfűszerezett funkot játszik. A szigetország legjobb jazz, fusion és funk zenészeiből verbuválódott nagyzenekar sorait nemzetközileg is ismert kollégái erősítik.

A Samúel nagyzenekar a névadó saját, eredeti funk/afro/jazz szerzeményeit adja elő. Első albumuk Legoland címen jelent meg, s a Reykjavik Jazzfestival-on adott bemutatkozó koncertjükön készült élőfelvételek válogatása.

2007-ben Samúel átszervezte a zenekart, tagcserék történtek, majd kiadták nagysikerű Fnykur című lemezüket, melynek címe óizlandi nyelven szagost, illatost és funky-t jelent, amelyen tíz elképesztően erős és nagyon eredeti funk és groove szerzeményük hallható. A Fnykur Japánban újrakiadást élt meg 2008-ban.

Samúel Jón Samúelsson Big Band (IS)

A zenekarvezető Samuel 1998 óta az egyik legelismertebb funk zenész, aki hírnevét a kitűnő izlandi funk együttes, a Jagúar tagjaként szerezte magának.

Az együttes eddig összesen öt albumot adott ki, s nagy sikerrel turnézott Svédországban, Norvégiában, Belgiumban, Hollandiában, Németországban, Ausztriában, Svájcban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban, felléptek többek között a londoni Jazzcafe-ban és a New York-i Summerstages fesztiválon. 2004-ben James Brown előzenekaraként léptek fel Reykjavikban.

A nagyzenekar vezetése mellett Samuel szólistaként és zeneszerzőként, valamint producerként is dolgozott már számos neves izlandi zenésszel és együttessel, amilyen a Sigur Rós, a Mugison, a Reykjavík Big Band, a Trabant, a Mezzoforte, Tómas R. Einarsson és még sokan mások.

Honlap
http://www.myspace.com/samminammi

Facebook
http://www.facebook.com/samueljonsamuelssonbigband
 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés