bezár
 

irodalom

2008. 10. 14.
Keresztury Tibor üstökös lett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Keresztury Tibor, a Stuttgarti Magyar Kulturális Intézet igazgatója megkapta a Baden-Württemberg tartomány egyik legfontosabb kulturális centrumának számító Fellbach város idei nagydíját, az Európai Üstökös-díjat.
Christoph Palm, a Stuttgart-közeli város polgármestere a vasárnapi díjátadón köszöntőjében kiemelte, hogy Keresztury Tibornak a város képviselőtestülete az európai népek kölcsönös megértéséért, a nemzetközi együttműködés elősegítéséért ítélte oda az elismerést.

A fellbachi városvezető hangsúlyozta, hogy Keresztury Tibor 2006 márciusában vette át stuttgarti hivatalát, s az azóta eltelt időben a magyar intézet fölkerült Baden-Württemberg kulturális térképére, s a két ország közti kulturális diplomácia rangos, a meglevő kapcsolatokat ápoló és újakat teremtő intézményévé változott.

A 19 éves intézet Keresztury Tibor vezetése alatt új, kezdeményező szakaszába lépett, s a német-magyar párbeszéd friss lendületet kapott - mondta Christoph Palm, akinek köszöntőjét az intézet jutatta el az MTI-nek.

A Stuttgarti Magyar intézet és Fellbach város intenzív együttműködését olyan közös rendezvények fémjelzik, mint például a 2006. október 23-i nemzeti ünnep Konrád György író beszédével, a Trio Lignum koncertje, Nádas Péter könyvbemutatója, Nádler István festőművész új műveinek tárlata.

Fellbachban, Pécs testvérvárosában november 5-én programsorozat kezdődik a baranyai város 2010-es európai kulturális fővárosi programsorozatának felvezetéseként.

Keresztury Tibor író, szerkesztő, irodalomkritikus, akinek hét önálló kötete és mintegy 400 publikációja jelent meg. 2002-ben létrehozta a kortárs magyar irodalom internetes portálját, a Pulitzer-emlékdíjas litera.hu-t, amelynek 2006-ig töltötte be főszerkesztői tisztét. Munkásságát a többi között József Attila-díjjal ismerték el.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés