bezár
 

film

2008. 10. 14.
Moveast: ukrán film kapta a pécsi fesztivál fődíját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az ukrán Eva Neymann kapta a 4. Moveast Nemzetközi Filmfesztivál fődíját: az alkotó A folyónál című film rendezéséért kiérdemelt Arany Benjámint és az elismeréssel járó tízezer eurót a hétfői díjkiosztó ünnepségen vehette át Pécsett.
Ugyancsak Eva Neymann filmjét találta a legjobbnak a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége, a FIPRESCI, valamint a Nemzetközi Filmklub Szövetség, a FICC, mely Magyarországon első alkalommal ítélte oda a Don Quijote-díjat. A diákzsűri elismerését a lengyel Lukasz Palkowski kapta Rezervátum című alkotásáért.

A bíráló bizottságok külön említették a macedón Igor Ivanov Felfordulva, valamint a magyar Gigor Attila A nyomozó című filmjét.
A Pécsi Filmünnep hagyományait folytató, október 7. és 14. között zajlott seregszemlére 14 ország elsőfilmes rendezőinek 34 alkotását nevezték, ebből 12 került be a versenyprogramba.

A fesztivált szakmai- és közönségtalálkozók, filmtechnikai bemutatók színesítették, utóbbiak keretében az érdeklődők megismerhették a médiatechnikával foglalkozó legjelentősebb cégek által kínált kamerákat, vágóprogramokat, s egyéb, a filmkészítéshez szükséges eszközöket.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Prikler Mátyás: Hatalom

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés