bezár
 

irodalom

2008. 10. 14.
Pollágh Péter a Prae új versszerkesztője
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pollágh Péter a Prae új versszerkesztője 2008 őszétől Pollágh Péter költő a Prae irodalmi folyóirat új versszerkesztője. Elődje, Barta András továbbra is a szerkesztőség munkatársa. Pollágh a mémek című Prae-számban mutatkozik be versszerkesztőként.
Pollágh Péter költő, újságíró, kritikus, a JAK-füzetek szerkesztője. Budapesten él. A PRAE.HU, a Flyerz Magazin és a Kórházi Szemle munkatársa. A Szépírók Társasága, a JAK, a FISZ és a Telep csoport tagja.

Két kötete jelent meg, 2005-ben a Fogalom (JAK–L’Harmattan), 2001-ben pedig az Eleve terpesz (Kortárs). Több antológiában és szinte minden irodalmi folyóiratban olvashatók a versei.

Saját novellájából ő írta a Nyolclábú tükör című film forgatókönyvét, melyet a Magyar Televízióban, 2007-ben mutattak be. A rendező Sós Mária, a főszereplő Kovács Lajos.

PP honlapja: http://pollagh-peter.fw.hu/
nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Nils Frahm: Day
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés