bezár
 

zene

2008. 10. 14.
A Led Zeppelin megtalálta Robert Plant utódát?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Led Zeppelin, pontosabban Jimmy Page gitáros - a zenekar által meg nem erősített - hírek szerint megtalálta egykor elválaszthatatlannak tűnő zenésztársának, Robert Plantnek az utódát. A kiválasztott, akivel már próbáltak is, Myles Kennedy amerikai énekes.
Plant valószínű utóda egy híján 40 éves, Washington állam szülötte, állítólag négy oktáv hangterjedelemmel rendelkezik, emellett gitározik. A kemény rock mellett a jazz sem idegen tőle. Az utóbbi években az alternatív metálzenét játszó floridai Alter Bridge együttes frontembere, amely a One Day Remains Gold és a Blackbird című albumokat szállította. 

Kennedyre azután esett a választás, hogy Robert Plant, a Zep eredeti énekese hosszas találgatás és vonakodás után úgy döntött: nem vesz részt társaival a jövőre tervezett turnén. Voltak ugyan olyan híresztelések, hogy hajlandó a közös munkára, a turnéra és a lemezre, de végül közleményben jelentette be: nincs tovább, egyiket sem vállalja. 

Kennedy, Jimmy Page, John Paul Jones (basszusgitáros) és Jason Bonham (dobos - az évek óta halott eredeti ritmusfelelős, John Bonham fia) azután kezdte el a közös próbákat, hogy szeptember végén Plant bejelentette döntését. 

A próbákról szóló hírekkel Dee Snider, a Twisted Sisters együttes frontembere látta el a sajtót. Page, Jones és Bonham készen áll a turnéra, miután hatalmas pénzről van szó - mondták Snider szerint. - Ha Te (Plant) nem akarsz velünk tartani, akkor ezzel a kölyökkel (Kennedyvel) kelünk útra - idézte Page szavait a Twisted Sister zenésze. A Led Zeppelin tagjai egészen a közelmúltig reménykedtek abban, hogy Plant, aki a tavaly decemberi londoni koncerten részt vett, meggondolja magát.

Robert Plant Allison Krauss amerikai bluegrass énekesnővel készített közös lemezt. A Raisin Sandért idén februárban Grammy-díjat vehettek át, s a lemez anyagával turnéznak. 

A Led Zeppelin tagjai hivatalosan még nem erősítették meg Myles Kennedy csatlakozásának hírét vagy a közös zenélés bármilyen lehetséges módját.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés