bezár
 

zene

2013. 05. 09.
Válás a mézeshetek alatt - Jogszerűtlenül és rohamtempóban zárták be a Sirály új fészkét
A Sirály sajtóközleménye
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Úgy tűnt, hogy a Király utca 50 bezáratása után új fészekre leltünk a Vas utcában. A Roham és a Sirály fúziójával szerettük volna tovább vinni azt a szellemiséget, közösséget, amit az elmúlt években kialakítottunk. Erről a Roham Bárt üzemeltető céggel megállapodtunk, ezt a héten terveztük (ünnepélyes keretek között) írásban szentesíteni.
Ehhez képest a megnyitó után négy nappal nem tudtunk bejutni a Vas utcai ingatlanba, mert az ingatlan magántulajdonosa lecserélte a zárakat, majd a Roham Bár és a Sirály csapatának bútoraival, technikai eszközeivel és minden ingóságával együtt bezárta.

Azonnal felkerestük az ingatlan magántulajdonosát, akitől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a Roham Bárt üzemeltető cég által felhalmozott tartozások miatt felmondták a bérleti szerződést. Az üzemeltető cég állítása szerint április 29-én szóban megállapodtak a tulajdonossal a tartozások rendezéséről és a hely további zavartalan működtetéséről, majd néhány nap múlva meggondolta magát. Holott a Marom Klub Egyesület megállapodást kötött a Roham bár bérlőivel - amely érvényes szerződéssel rendelkezett -, hogy üzletrészt vesz és kifizeti az anyagi gondokkal küszködő hely tartozásait. A Roham Bár üzemeltetői tájékoztatták a tulajdonost a tartozások ily módon való rendezéséről és a Sirály - Roham fúzióról.

A tulajdonos ezek után mégis bezárta a Roham Bárt, ismételt ajánlatunkat - miszerint rendezzük a Roham Bárt üzemeltető cég tartozásait - visszautasította. Arra pedig választ sem kaptunk, hogy a Roham régi tartozásai miatt miért is kellett megrongálni a mi dekorációinkat, plakátjainkat, bútorainkat. Sajnálnánk, ha kiderülne, hogy ennyire nem tudnak azonosulni a Sirály szellemiségével, de számunkra ennél sokkal fontosabb, hogy programjainkat végre nyugodt körülmények között tarthassuk meg, úgyhogy ismét kénytelenek vagyunk tovább állni.

Természetesen azt tartanánk ideális megoldásnak, ha saját tulajdonba költözhetnénk, de erre nincs anyagi fedezetünk. Reméljük, akad még olyan hely ebben az országban, amely fel meri vállalni a Sirály szellemiségét, közösségét. Azt pedig nagyon sajnáljuk, hogy a Roham sorsát is így pecsételték meg, hiszen a fúzió lehetett volna a garanciája a sok éve sikerrel működő hely továbbélésének is.

A Sirály tehát ismét tovább száll és addig keresi fészkét, amíg meg nem találja. Az általunk képviselt szellemiség, a hosszú évek alatt összekovácsolódott közösség tovább él, minden megpróbáltatás csak erősebbé tesz minket. A nyáron sem állunk le, változó és meglepő helyszíneken folytatjuk tovább programjainkat, ezekről az fb.com/srly50 oldalon adunk tájékoztatást.

Ne felejtsétek: ahogy a rock 'n' roll sem egy tánc, a Sirály sem egy hely - minket nem lehet bezáratni!

A Sirály csapata
2013. május 9., Budapest
 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Nils Frahm: Day
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés