bezár
 

zene

2008. 11. 29.
Indul a Téli Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Indul a Téli Fesztivál A 2005-ben, majd 2006-ban megrendezett Intro Fesztivál „örököseként” a Téli Fesztivál tulajdonképpen egy, a Millenáris kezdeményezésére létrejött „összehangolt kulturális akció” a kortárs művészetek néhány legfontosabb budapesti helyszínének fókuszba helyezésével.
A Téli Fesztivál a legfrissebb kulturális termékek téli vásáraként a mai művészetek sokszínűségére, eleven és változó mivoltára kívánja felhívni a figyelmet – a kortárs alkotások nem csupán egy szűk réteg számára elérhetők, hanem mindannyian találunk közöttük izgalmas csemegét.

Az előzmények négy intézmény – a Millenáris, az A38, a Trafó és a Műcsarnok – összefogásaként születtek, mostanra viszont tovább bővült a kínálat a kortárs kultúra néhány fontos bástyájának csatlakozásával, mint a MU Színház, a Mai Manó Ház vagy a K.Petrys Ház. Emellett egy immár kultikusnak számító helyszín/program is része a fesztiválnak: a Cinetrip Sparty a Rudasban, amely az acid house 20 éves évfordulóját celebrálja ezúttal.

S ha már a csemegéknél tartunk: a Millenáris kínálata a Waldeck nujazz-estjétől a Michael Manring nevével fémjelzett, különleges audiovizuális élménynek ígérkező Fractal Strings-ig terjed, a Trafóban többek közt a Compagnie 9.81 című francia új cirkusz mutatkozik be, az A38-on a tenorszaxofon-fenomén Chris Potter koncertje mellett a legkülönbözőbb stílusok kavalkádja várja a látogatókat, a MU-ban pedig egyebek közt Bodó Viktor legújabb bemutatójára kerül majd sor.

De a képzőművészetek szerelmeseinek is lesz miből mazsolázni: összesen 9 kiállítás várja őket a fesztivál különböző helyszínein. 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés