bezár
 

színház

2014. 12. 17.
Müller Péter-esttel zárul a Tolnay Klári-emlékév
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Müller Péter-esttel zárul csütörtökön az Uránia Nemzeti Filmszínházban a mintegy 70 hazai és határon túli programot felölelő Tolnay Klári Centenáriumi Emlékév.

 Az író legújabb, Halhatatlan szerelem című kötete apropóján érkezik az Uránia Nemzeti Filmszínházba, hogy Tolnay Kláriról, egy különleges barátról és az ő különleges lelki és szellemi útjáról beszélgessen olvasóival.
    

Szkéné színház

A Müller Péter-estet a Tolnay-emlékév hivatalos záróünnepsége követi, amelyen Bókay János gyermekgyógyász főorvos, Tolnay Klári élő rokona, valamint Góg Laura, az emlékév főszervezője és kuratóriumi elnöke is megszólal. Az emlékév és az est háziasszonya Sunyovszky Sylvia színművész.
    

Az ünnepek előtti utolsó héten kedden gyermekkoncerttel és felolvasással is emlékeztek a száz éve született művészre a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében - közölték a szervezők az MTI-vel.
    

Az V. Kerületi Önkormányzat művészeti ösztöndíjasai irodalmi betétekkel színesített koncertet adtak Tolnay Klári emlékére, aki 52 esztendeig a kerület lakosa, díszpolgára is volt. Az eseményen az emlékév keretén belül Csip-Csup Óvodai Csodák címmel meghirdetett - Tolnay Klári híres meseszinkron-szerepét, Kalán nénit megidéző - pályázat díjátadóját is megtartották.
    

A 100 éve született Tolnay Klári emlékére számos közintézmény és több száz művész és szakember bevonásával egész évben megemlékezéseket, kerekasztal-beszélgetéseket, ismeretterjesztő előadásokat, tematikus művészeti, illetve szakmai esteket, szakmai programokkal kísért filmvetítéseket, művészeti esteket, közönségtalálkozókat tartottak, és pályázatokat hirdettek meg határainkon innen és túl.
    

A Klárika 100 Alapítvány januártól decemberig mintegy 70 országos és külföldi rendezvényt bonyolított le, csaknem ugyanennyi közintézménnyel együttműködve.
    

Olyan szervezetek voltak közvetlen együttműködő partnereik, mint az Országos Széchényi Könyvtár, a Madách Színház, a Vígszínház, az Örkény Színház, a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Digitális Archívum és Filmintézet és az Uránia Nemzeti Filmszínház, a Petőfi Irodalmi Múzeum, az Írószövetség, az Alföld Művészeti Egyesület, a Nemzeti Levéltár, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság, a Pécsi Országos Színházi Találkozó, a RaM Colosseum, a Miskolci (Cinefest) Nemzetközi Filmfesztivál, a Kolozsvári Filmtettfeszt Magyar Filmnapok, a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Szegedi Őszi Kulturális Fesztivál, de bevontak általános iskolákat, középiskolákat, felsőoktatási intézményeket is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

John a Latinovitsban
A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója
Üvegcipő a Vígszínházban

Más művészeti ágakról

Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés