bezár
 

art&design

2015. 01. 29.
Magyar siker az ASTRA Tehetség rajzpályázaton
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A közönségszavazatok alapján a Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákja is a legjobbak között szerepelt a nemzetközi ASTRA Tehetség gyermekrajzversenyen, amelyre műholdas szolgáltatásokat bemutató alkotásokat vártak.

A gyerekek által készített 12 legjobb alkotást művészekből és művészeti oktatókból álló szakértői zsűri választotta ki, további 6 gyermek rajzát a közönségszavazatok alapján díjazták értékes nyereményekkel - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.
    

A felhívást összesen 944 iskola kapta meg a résztevő országokban. Magyarországról nem csupán rekord mennyiségű rajz érkezett, hanem magyar siker is született. A közönségszavazatok alapján a Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákja, a 11 éves Both Marietta is a legjobbak között szerepelt.
    

A pályázat jótékony célt szolgált: az ASTRA minden beküldött kép után 1 eurót adományozott a horvát vöröskeresztnek. A pályázattal összegyűjtött összeget olyan általános iskolák támogatására használják fel, amelyek a 2014-es árvíz idején sérültek meg Horvátországban, Szerbiában és Bosznia-Hercegovinában.
    

A SES ASTRA (Société Européenne des Satellites-Astra) műhold-üzemeltető negyedik alkalommal hirdette meg a versenyt Magyarországon, Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában 2014-ben. A pályázatra 8 és 15 év közötti  gyerekek küldhették be alkotásaikat bármilyen, műholdakkal kapcsolatos témában.
    

Az ASTRA Tehetség gyermekrajzversenyt először 2011-ben hirdette meg a vállalat azzal a céllal, hogy a kiválasztott non-profit szervezetek támogatása révén ösztönözze az általános iskolás gyermekeket arra, hogy alkotva ismerkedjenek meg a technológiai fejlesztésekkel.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés