bezár
 

film

2015. 02. 28.
A hétvégétől online megtekinthető a Menjek/Maradjak: London
További két epizódon dolgozik a filmes csapat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A hétvégétől online megtekinthető a Menjek/Maradjak: London A Menjek/Maradjak Erasmus EuroMedia díjas dokumentumfilm-sorozatot és társadalmi vállalkozást jegyző SpeakEasy Project február 28-án, szombaton, az esti órákban mindenki számára online megtekinthetővé tette legutóbbi, Menjek/Maradjak: London című dokumentumfilmjét.

A film az online premiertől, tehát február 28-án estétől ingyenesen elérhető lesz az interneten (itt találja). A tavaly nyáron bemutatott Menjek/Maradjak: London a közelmúltban Londonba vándorolt „új mobil“ fiatalok életét, életérzését, dilemmáit mutatja be dokumentarista eszközökkel. A független, Magyar Televízió által is megvásárolt és műsorra tűzött film egy tervezett sorozat második, a New York-i epizódot követő része.

A londoni epizód, amelyet a filmes csapat a Badur Alapítvány támogatásával és közösségi finanszírozásból valósított meg, több teltházas vetítést élt meg itthon és külföldön. Az alkotók és a velük együttműködő szervezetek célja, hogy előmozdítsák, objektív irányba tereljék, illetve releváns adalékot nyújtsanak a kivándorlás témájában.

Menjek/Maradjak

A Menjek/Maradjak csapata jelenleg egyszerre két nagyobb szabású epizódon dolgozik. Az Inside Berlin munkacímű film berlini bevándorlók életét követi végig egy teljes éven keresztül. Érdekessége, hogy az eddigi filmek rendezője, Imre Loránd Balázs, maga is Berlinbe költözött, és szereplője is a filmnek. A Sweet Home munkanevű dokumentumfilmet Tusor Bálint rendezi. A neves angliai National Film and Television Schoolban tanult filmes szakember első rendezéséről van szó, amely a hazaköltözés örömeit és konfliktusait örökíti meg.

A készülő filmek előzetesei hamarosan szintén elérhetők lesznek online, sőt, hosszabb részletek is megtekinthetők majd a Trafóban, március 1-jén, a Kodály Method – Afterjka – Speak Easy Project: ENNYI! program keretében, ahol az alkotók a Kodály Method és az Afterjka csapatával együtt mutatkoznak be. A rendezvényből befolyt bevételekkel teljes egészében az alkotókat támogatják.

„A New York-i filmünk online nézettsége néhány hét alatt elérte a 100 ezer megtekintést, ami egyértelműen bizonyítja, hogy igény van az egyik legfontosabb társadalmi trendet bemutató filmes alkotásokra. A Menjek/Maradjak csapat missziója, hogy minél érdemesebb formában feleljen meg ennek az igénynek“ – mondta el Józsa László, a sorozat ötletgazdája és a filmek producere.

Hernáth Csaba, a projektek vezető operatőre, jelenleg is nyomja a kamerán a gombot, kezei alól folyamatosan elképesztő képek kerülnek ki.

A londoni epizód itt található.

A New York-i epizód itt található.

A Menjek/Maradjak homlapja itt található.

A SpeakEasy Project honlapja itt található.

A március 1-jén a Trafóban tartott rendezvényről itt olvashat.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés