bezár
 

zene

2015. 03. 05.
Jönnek az északiak – svéd metál és kanadai punk rock a FEZEN-en
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jönnek az északiak – svéd metál és kanadai punk rock a FEZEN-en Sabaton, Soilwork és Danko Jones gondoskodik arról, hogy a fezenezők Judas Priest, Black Label Society és Gus G. által beállított riffszintje csütörtökön se csökkenjen a kritikus határ alá. A székesfehérvári fesztivál második napján is a fémesebb hangzás uralja a nagyszínpadot, de a többi helyszínen rocker, alter egyaránt talál majd kedvére valót. És ha a most bevezetett rock/metal tematikus bérletet választják, egy zenekar a fenti hatosból, nagyjából egy pizza árába kerül csak.

2012-ben már láthattátok a FEZEN-en a Sabatont, de annyian kértétek azóta is a svéd metalhősöket, hogy újra elhozzák őket Székesfehérvárra. Az elmúlt néhány évben kicserélődött a Joakim Brodén mögötti zenészgárda nagy része, de, hogy ez nem vált a csapat hátrányára, azt bizonyítja  számos teltházas koncert és egy sikeres nagylemez is. Az alapképlet még mindig a régi: hősi csaták metalra hangolva, ha a Sabatont is beemelnék az oktatási segédanyagok közé, nem nagyon lenne bukás töriből. Az 1999-ben még Aeon néven alakult banda a középkortól a II. világháborúig számos harcnak állított már emléket, de az ő „előadásaikon” egyre csak nő a „lelkes diákok” száma. Nem csoda, hiszen hatalmas heavy metal-rohammal ragadják magukkal a közönséget, így lesz ez július 30-án este, Székesfehérváron is.

Az északi sereg svéd szárnyát erősíti a Soilwork is. A skandináv dallamos death metal éllovasai idén már huszadik születésnapjukat ünneplik, és  Bjorn „Speed” Strid frontember szerint: „jobban szólnak, mint eddig bármikor”. Az ünneplés megkoronázása egy új album lehet, ami már gőzerővel készül. Pontos dátuma még nincs a lemeznek, de korábban az év első felére ígérték, így várhatóan nemcsak a Danko Jones, a Soilwork is a FEZEN-en tartja a magyarországi lemezbemutatót.

Egy gyerekkorban kapott Kiss lemez tehet mindenről, Danko Jonest (ének, gitár) és John „JC" Calabreset (basszus gitár) is a festett arcú ikonok rántották be a rockerek táborába. Felnőve nem is játszhattak mást. Punk vagy hard, ez bizony hamisítatlan rock and roll. Már 18 éve. És csak a dobosok fogytak, a lendület nem. Alig egy hónapja megjelent új lemezüket a közönség és a kritikusok egyaránt imádják. A Fire music-re minden rákerült, amiért Dankoékat szeretik; mint egy best of lemez, vadiúj dalokkal. És ezt az albumot a FEZEN-en mutatja be a trió, július 30-án.

A szerdán fellépő Judas Priest, Black Label Society és Gus G által adott fémes alaphangot csütörtökön a Danko Jones, Sabaton, Soilwork hármas zengeti tovább. És, hogy még jobban összekapcsolják ezt a hatosfogatot, mostantól egy tematikus, kétnapos bérletet is kínálnak, 7990 Ft-os bevezető áron a FEZEN szerdai és csütörtöki napjára. Persze a napijegyek és a négynapos bérletek is elérhetőek, és, hogy megtörtjék a metaltúlsúlyt, jövő héten érkezik néhány név a lazább zenék kedvelőinek is, hiszen továbbra is úgy tartják a szervezők, minden idők legütősebb FEZEN-e várható...

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
JPEGMAFIA & Danny Brown: SCARING THE HOES

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés