bezár
 

film

2015. 03. 05.
Átmeneti üresedés – Az HBO új minisorozata kizárólag az HBO GO-n!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Átmeneti üresedés – Az HBO új minisorozata kizárólag az HBO GO-n! A Harry Potter könyvek írójának, J. K. Rowlingnak első, kifejezetten felnőtteknek szóló regényéből készített háromrészes minisorozatot az HBO, melyet az amerikai premier előtt, két teljes hónapon át kizárólag a csatorna online videótárában, az HBO GO-n láthatnak a nézők.

J. K. Rowlingot elsősorban a Harry Potter könyvek írójaként ismeri a nagyközönség. A varázslótanonc történetének lezárása után pár évvel kiadott könyvében Rowling azonban kilépett a maga által teremtett világból, és egy teljes mértékig valószerű történetet vetett papírra.

Az Átmeneti üresedés című könyvből az HBO és a BBC 2014-ben egy háromrészes minisorozatot készített, melyet elsőként március 9-én, kizárólag az HBO online videótárában, az HBO GO-n láthat a magyar közönség.

A történet egy idillinek tűnő angol kisvárosban, Pagfordban játszódik, ahol az alig negyven-egynéhány éves Barry Fairbrother halála felforgatja a város lakóinak életét. Pagford látszólag egy csendes, barátságos kisvárosnak tűnik, ahol mindenki ismer mindenkit. A látszat azonban ezúttal csal: Fairbrother halála után azonnal megindul a harc a férfi megüresedett önkormányzati helyéért, melyen keresztül megismerhetjük a kisváros lakóinak cseppet sem idilli, sőt, olykor rémálomba illő életét, és a köztük dúló viszályokat; gazdagok harcát a szegényekkel, szülőkét a gyerekeikkel, férjekét a feleségükkel.

Casual vacancy

A  háromrészes minisorozatot az HBO ráadásul az amerikai premier előtt két hónappal mutatja be: az Átmeneti üresedés összes epizódja kizárólag az HBO GO-n látható március 9-től, egészen a májusi tévépremierig.

Az első részt ráadásul március 9-től bárki megnézheti a www.hbogo.hu oldalon ingyen, regisztráció nélkül.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés