bezár
 

irodalom

2009. 01. 13.
Hackertámadás a PRAE.HU szervere ellen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hackertámadás a PRAE.HU szervere ellen 2009. január 12-én, hétfőn, ismeretlen tettes több ízben is megkísérelt behatolni a PRAE.HU szerverére – sikertelenül. A szerver tulajdonosa, a PRAE.HU Kft. megtette a szükséges intézkedéseket, biztonsági lépéseket, és rendőrségi feljelentést készít elő. A szolgáltatásainkban esetleg érzékelhető kellemetlenségért elnézést kérünk olvasóinktól.
A PRAE.HU portált kiszolgáló szerveren reggel mintegy fél 7 és fél 9 közt, majd este negyed kilenc és fél kilenc közt nem volt elérhető a tartalom. Bizonyos folyamatok, melyeket a támadás elindítása előtt indítottunk el, a támadás ideje alatt is zajlottak, azaz a szerver maga nem állt le.

Az esetet a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. mindkét alkalommal jelentette a szerver elhelyezését biztosító GTS Datanet Távközlési Kft-nek. A Szerver elhelyezését biztosító szolgáltató nem talált hibát a szolgáltatásban, tehát az ott elhelyezett többi szerver zavartalanul működött.

A Felhasználók (olvasók, fórumozók, portfólióépítők, praewiw-használók, levelezők, bloggerek) nyilvánosságnak és nem a nyilvánosságnak szánt adatai biztonságban vannak, internetes tevékenységük „lehallgatására” tudomásunk szerint nem került sor.

Szakembereink körültekintően megvizsgálják, mi történhetett, így a PRAE.HU Kft. a megfelelő előkészületeket követően jól megalapozott rendőrségi feljelentést tehet.

PRAE.HU Kft.

------------------------------------------------------------------------------------------------

A sikertelen támadást követően újabb próbálkozás történt a portál ellen. A hungarianhelyszinelo.prae.hu blogot átirányították egy, a PRAE.HU-tól független, általunk reklámozni nem kívánt oldalra. A kapcsolatot helyreállítottuk.

PRAE.HU Kft.
nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége

Más művészeti ágakról

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Csáki László: Kék Pelikan
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés