bezár
 

film

2009. 01. 13.
A TV2 kérésére eltávolítottuk HungarianHelyszínelő blogját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2009. január 12-én, hétfőn, késő délelőtt a TV2 megkereste írásban a PRAE.HU művészeti portált, és arra kérte, hogy a HungarianHelyszínelő által jegyzett blogot a blogbejegyzésektől és a tartalomtól fossza meg a szolgáltató. Január 13-án 15:50-kor eleget tettünk a kereskedelmi csatorna kérésének.
A TV2 megkeresésében azt jelezte a PRAE.HU-nak, hogy a hungarianhelyszinelo.prae.hu blogon „olyan becsületsértő és rágalmazó kijelentések is találhatóak a TV2 jelenlegi és volt munkatársaival kapcsolatban, amelyek nem csak az érintetteknek, hanem magának a műsorszolgáltatónak is rossz hírét keltik”. Ezért a TV2 arra kérte a PRAE.HU portált, hogy a portált a blogtól, „valamint a hozzá kapcsolódó, hasonlóan jogsértő kommentekből képződött tartalmaktól haladéktalanul megfosztani szíveskedjen.”

Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 10. §-ban foglalt kötelezettségének teljesítésére a PRAE.HU művészeti portálról a szolgáltató eltávolította a HungarianHelyszínelő által jegyzett blogot, valamint a hozzá kapcsolódó kommenteket.

A törvénycikk mellett döntő érv volt az, hogy a PRAE.HU művészeti portál, ami munkatársai tevékenységét is befolyásolja - ennek megfelelően sem az időt, sem az anyagi erőforrásokat nem akartuk peres eljárásokra fordítani, a művészetek rovására.

PRAE.HU Kft.

Utolsó módosítás: 2008. 01. 14. 11:55
nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Prikler Mátyás: Hatalom
Az idei Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválról

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés