bezár
 

színház

2015. 03. 26.
Színházi világnap: Szombathely
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az idei színházi világnapi üzenetet - Krzysztof Warlikowski gondolatait – Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója olvassa fel március 27-én, pénteken 19 órakor a Sweet Charity közönségének a Nagyszínpadon - közölte az MTI-vel Gombás Mónika, a színház sajtóreferense.

Az előadás bemutatója egy hete, március 20-án volt, azóta nagy sikerrel megy. A musicalt Federico Fellini világsikerű filmje, a Cabiria éjszakái alapján a Neil Simon-Cy Coleman-Dorothy Fields trió írta. A darab ősbemutatója 1966-ban volt a Broadwayn Bob Fosse rendezésében.
    

Szkéné színház

A címszereplő Charity Masina Valentine-t Nagy Cili játssza, szerelmét, Oscar Lindquist-et Jámbor Nándor, aki a kaposvári egyetem hallgatójaként ettől az évadtól a Weöres Sándor Színház társulatának tagja.
    

A Weöres Sándor Színház következő, bérleten kívüli bemutatója William Shakespeare Hamletje, amelyet Czukor Balázs állít színpadra. Május elsején pedig Valló Péter rendezésében Victor Hugo A király mulat című drámája kerül színre. Alföldi Róbert is Szombathelyen dolgozik, a Makrancos Kata avagy a hárpia megzabolázása című vígjátékot rendezi Bánfalvi Eszter (Kata) és Bányai Kelemen Barna (Petruchio) főszereplésével. A bemutató május 15-én lesz.
    

A celldömölki Soltis Lajos Színház vendégszerepléssel ünnepli a világnapot, a budapesti Eötvös Kulturális Színtérben pénteken 15 és 19 órától Shakespeare-drámák részleteit adják elő sajátos értelmezésben Vagy amit akartok (Shakes-pop) címmel, ugyanezen a napon délelőtt pedig iskolások számára tartanak foglalkozásokat - közölte Nagy Zsuzsi, a Soltis Lajos Színház színésze.
    

Az előadás olyan örökérvényű problémákat vet fel Shakespeare drámarészleteivel - Rómeó és Júlia, Hamlet, Szentivánéji álom - valamint R. D. Laing pszichológus írásaival, filmekből kölcsönzött gondolatokkal, helyenként a popzene eszközeivel, mint például a szülőkkel, a felnőttekkel való konfliktusok, a párkapcsolati problémák, az együttélés, az elfogadás kérdései, legyen szó szerelemről vagy éppen együttműködésről, munkáról.
    

Nagy Zsuzsu hozzáfűzte, szombat délután szintén az Eötvösben testtudat és koordináció workshopot tartanak, amelynek keretében a színpadi mozgás alapjaival ismertetik meg az érdeklődőket.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Üvegcipő a Vígszínházban

Más művészeti ágakról

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés