bezár
 

színház

2015. 03. 27.
Kabarémaratonnal emlékeznek Rejtő Jenőre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kabarémaratonnal emlékezik meg a Bethlen Téri Színház Rejtő Jenő születésének 110. évfordulójáról szombaton és vasárnap.

A Stand Up Brigád szervezésében megvalósuló rendezvényen a műfaj legnépszerűbb előadói lépnek föl - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.
    

Szkéné színház

Mint írják, a Bethlen Téri Színház 2012-es újranyitása óta műsorának egyik alappillére a kabaré és annak különböző színpadi változata, hiszen 1929-ben kabaréelőadással nyitott a teátrum, akkor még Bethlen Téri Színpad néven.
    

A szombat este kezdődő és vasárnap estig tartó Kabarémaratonon a színpadi humor minden műfaja képviselteti magát. A rendezvényen kabaréjelenetekkel, tréfákkal, zenés paródiákkal idézik meg a pesti kabaré aranykorát, de a műsorban helyet kap a humor napjainkban legnépszerűbb ága, a stand-up comedy is.
    

A Kabarémaratonon maximum 10 perces szünetekkel váltják egymást az 50 perces produkciók a színpadon. Az idei rendezvényen rekordkísérletre is sor kerül: Szikra László vállalta, hogy megdönti Badár Sándor 7 és fél órás folyamatos stand-up comedy rekordját.
    

A Kabarémaraton fellépői között van Aradi Tibor, Beleznay Endre, Erdei Sándor, Éles István, Fülöp Viktor, Gombos Szabolcs, Gombos Tibor, Kertész Ricsi, Kövesdi Miklós Gábor, Lorán Barnabás Trabarna, Markó Dániel, Polgár Peti, Rekop György, Somogyi András, Szente Veres Adrienn, Szép Bence, Szikra László, Rekop György, Ürmös Zsolt és Varga Ferenc József.
    

A felsoroltakon kívül 10-15 amatőr fellépőnek is lehetőséget biztosítanak az önálló produkciókra a maraton tehetségkutató részében.
    

A teljes programra bérlet vásárolható, aki pedig csak egy-egy műsort szeretne megnézni, rövidebb időre érvényes jegyet is válthat. A Kabaré Maraton részletes programja a www.bethlenszinhaz.hu oldalon olvasható.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá
színház

Zemlényi Attila és kabai lóránt darabja Miskolcon

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés