bezár
 

zene

2015. 04. 17.
Campus Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén is az ország legkomfortosabb fesztiválja címet "pályázza" meg a debreceni Campus Fesztivál - közölte fesztivál szóvivője az MTI-vel.

 Bakó Csaba elmondta: a Nagyerdei Stadion környezetének köszönhetően az Artisjus-díjas kelet-magyarországi rendezvény hazai viszonylatban a legszínvonalasabb fesztiválhelyszín, ahol tavaly már több mint hetvenezren szórakoztak.
    

A húszhektáros terület infrastrukturálisan jól felszerelt: a WC-k, mosdók, sétányok és szökőkutak mellett ott van a látványos stadion, benne a több mint ezer négyzetméteres egyedülálló buli-arénával, és a kulturális programok centruma, a fesztivál emblémájaként is ismert, frissen felújított 100 éves Víztorony.
    

A programkínálat teljes, a markáns névsorban olyan ismert előadók szerepelnek, mint a brit drum and bass DJ és zenei producer Wilkinson, nagyszabású koncertet ad Ákos, a Tankcsapda és a Quimby, valamint a nagyerdei rendezvényre érkezik a holland dzsesszdíva, Caro Emerald és a legenergikusabb brit zenekar, az Enter Shikari is - sorolta a szóvivő.
    

A Campus Fesztivált 2008 óta Kelet-Magyarország legnagyobb nyári fesztiválja, amely az elmúlt hét év alatt tizenöt ezres helyi rendezvényből hetvenezres, országos jelentőségű fesztivállá nőtte ki magát.
    

Az évről évre növekvő látogatói adatok mellett a rendezvény sikerét több szakmai díj is bizonyítja: 2009-ben hivatalos városi nagyrendezvény rangot kapott, 2014-ben az év könnyűzenei produkciója kategóriában elnyerte az Artisjus-díjat, 2012-ben és 2014-ben a látogatók a legnépszerűbb debreceni rendezvénnyé választották meg.
    

A fesztivált idén július 22-től július 26-ig rendezik meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés