bezár
 

színház

2015. 04. 20.
Gálával búcsúztatták Kevin Spaceyt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A színházi világ sztárjai nagyszabású gálaműsor keretében búcsúztatták a londoni Old Vic színház művészeti igazgatói posztjáról távozó Kevin Spaceyt.

 A vasárnap esti rendezvényen olyan világhírességek vettek részt, mint Jeremy Irons, Neil Pearson, vagy Hugh Bonneville és Elizabeth McGovern, a közkedvelt Downtown Abbey sorozat főszereplői, Beverley Knight, Sting és Annie Lennox.
    

Szkéné színház

Utóbbiak két-két dalt is előadtak a gálaműsorban, amelybe videoüzenettel bekapcsolódott Sam Mendes filmrendező, Bill Clinton volt amerikai elnök és Elton John.
    

Valamennyien méltatták azt a hatalmas munkát, amelyet az amerikai színész-rendező az elmúlt 12 évben az Old Vic élén végzett, új életre keltve a West End egyik zászlóshajóját.
    

Búcsúbeszédében Spacey emlékeztetett arra, hogy színháza úgy ért el hatalmas sikereket, hogy nem kapott kormányzati támogatást, és sajnálattal szólt arról, hogy nem tekintenek "nemzeti kincsként" az Old Vic-re.
    

Ugyan a hollywoodi filmek hoztak hírnevet és kétszeres Oscar-díjat az amerikai színész számára, ő maga a színházat tartja igazi otthonának. 2003 óta állt a legendás londoni színház élén, ahol két előadást rendezett és számos Shakespeare-szerepet játszott, köztük a II. és a III. Richárd címszerepét. 2008 októberében vendégprofesszornak nevezték ki az Oxfordi Egyetemen, ahol kortárs színházi kurzust vezetett.

Április 12-én különdíjjal jutalmazták őt a idei Laurence Olivier-díjak átadásán a londoni Old Vic színház művészeti vezetőjeként végzett több mint egy évtizedes munkájáért. A színész korábban a londoni Evening Standard díját és a Laurance Olivier-díjat is átvehette alakításáért Eugene O'Neill Hickey című drámájában.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
színház

HöKöm Project: Wándör Wumen és Szupermen

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés