bezár
 

zene

2015. 05. 19.
Meghosszabbították a határidőt: jelentkezz a Crescendo Nyári Akadémiára
Crescendo Nyári Akadémia, 2015. július 20 - augusztus 3.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Crescendo Nyári Akadémia kitolta a jelentkezési határidejét 2015. május 31-ig bizonyos kurzusok esetében, melyekre alapáron lehet jelentkezni: ének (mezzoszoprán, alt, bariton, basszus hangfajúak számára), kórus, jazz, orgona, hegedű, brácsa, cselló, trombita, harsona, kürt. Késői jelentkezési díjjal szintén lehet jelentkezni május 31-ig a következő kurzusokra: ének (szopránok számára), nagybőgő, oboa, klarinét, fagott, gitár, zongora. A Nyári Akadémia fuvolisták további jelentkezését sajnos nem tudja fogadni, mert betelt a kurzus.

A Crescendo Nyári Akadémia immár tizenkettedik esztendeje kerül megrendezésre Magyarországon. A világ harminc országából érkeznek fiatal művészek Tokajba, a Crescendo Nyári Akadémia magas színvonalú zenei mesterkurzusaira. Eddig összesen több mint ezer fiatal tehetségnek biztosított tanulási lehetőséget a Crescendo Nyári Akadémia, valamint három opera-elődással és több mint százötven ingyenes koncerttel gazdagította a régió kulturális életét.

A Crescendo Nyári Akadémia különlegessége, hogy a több mint ötven tanár a szakmai igényességen túl a tanítványokra teljes emberként tekint, az oktatók az akadémián nem pusztán tanárként, hanem magánemberként gyakran családjukkal együtt vannak jelen. Az elmúlt évek év alatt a résztvevők száma megduplázódott, ami azt bizonyítja, hogy szükség van olyan művészeti akadémiára, mely a magas szakmai színvonal mellett a személyes kapcsolatokat, a Szentírás értékrendje mentén történő beszélgetéseket, előadásokat és Istentiszteleteket mutatja fel értékként. 2004-ben 160 fő, 2014-ben több mint 350 fő résztvevője volt a rendezvénynek, az elmúlt évek során összesen 52 országból. Az esti, kiscsoportos foglalkozásokon a művészi élettel összefüggő bibliai témához mindenki hozzászólhat.

A Crescendo Nyári Akadémia eddigi munkája során felvállalta a nemzetek közötti kulturális kapcsolatok építését is; mindig különös figyelmet szentelt a nemzetközi zenei évfordulóknak, a visegrádi országok zeneszerzőinek, és több külföldi kulturális intézettel működött együtt. A Crescendo Nyári Akadémia alapítói és művészeti vezetői: Timothy Bentch, operaénekes és Füzesséryné Dudás Eszter, brácsaművésznő.

A 2015-ös Nyári Akadémián az ének- és operatanszak ismét Európa legrangosabb és legteljesebb nyári énekkurzusát biztosítja diákjainak. Kiváló tanárok (Szabóki Tünde, Meláth Andrea, Timothy Bentch) tartanak mesterkurzust, egyéni énekórákat, korrepetálást.

Crescendo

A Crescendo Nyári Akadémia tanári karát világhírű zenekarok szólistái, kamaraművészei és elismert egyetemek tanárai alkotják. Koncertjeik repertoárja felöleli a zeneirodalom barokktól napjainkig terjedő, széles skáláját, zenetörténeti előadások gazdagítják a kéthetes művészeti akadémia programsorozatát. A magyar oktatók közt találhatjuk a Zeneakadémia tanárait, Meláth Andreát, Pálúr Jánost, Pászthy Júliát, Termes Ritát és Petrovics Sándort, valamint Szabóki Tünde operaénekesnőt, Bretz Gábor operaénekest, Kiss József oboaművészt, Varga Gábor klarinétművészt, Dominkó István zongoraművészt és Seeman László kürtművészt, Dallos Erikát, a Magyar Állami Operaház korrepetitorát és Kaposi Gergely karmestert.

Az idei Akadémiára a meghosszabított jelentkezési határidő: 2015. május 31. bizonyos szakok esetében

Bővebb információ: www.crescendohungary.org

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés