bezár
 

zene

2015. 05. 22.
Magyar Zeneszerzőverseny
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 70 éve elhunyt Bartók Béla előtt tiszteleg idén az Új Magyar Zenei Fórum Zeneszerzőverseny. A komponistáktól olyan pályaműveket várnak, amelyek témáját Bartók művészete vagy személyisége ihlette.

Pályázni - augusztus 21-ig - ezúttal is nagyzenekari és kamaraegyüttesre írott művek kategóriájában lehet, újítás viszont, hogy a jelentkezési korhatár tíz évvel, 50 évre emelkedett.
    

Az elődöntő után a döntő zsűrije - Jeney Zoltán, Sári József és Vajda Gergely - 4-4 művet választ ki, amelyeket nyilvános koncerten mutatnak be: a kamaradarabok október 6-án a Budapest Music Centerben, a nagyzenekari művek október 7-én a Művészetek Palotájában csendülnek fel. Itt, a hangverseny után kerül sor az eredményhirdetésre és az ünnepélyes díjkiosztóra is.
    

A verseny első helyezettje nagyzenekari kategóriában 1 millió forintot, kamaraegyüttes kategóriában 500 ezer forintot nyer, a második díj 750 ezer, illetve 375 ezer, a harmadik 500 ezer, illetve 250 ezer forint. Több különdíjat is felajánlottak.
    

A zeneszerzőversenyt negyedik alkalommal hirdeti meg a Budapest Music Center és a Művészetek Palotája, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara közreműködésével és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Dukay Barnabás és Szécsi Lőrinc művei Pécsen
Recenzió Ábrahám Márta: Chaconne-kézikönyvéről

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés