bezár
 

art&design

2015. 05. 22.
Várfesztivál és játékkiállítás a Vajdahunyadvárban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Miénk a vár! címmel rendezik meg a harmadik országos hagyományőrző és kulturális várfesztivált, valamint a tizedik Kaland-Vár játékkiállítást a budapesti Vajdahunyadvárban szombattól hétfőig.

A várfesztiválon többek között Sümeg, Csobánc, Csesznek, Diósgyőr, Eger, Esztergom, Füzér, Gyula, Komárom, Nagyvázsony, Nyírbátor, Pécsvárad, Sárospatak, Siklós, Szigetvár, Szigliget, Vaja és Visegrád váraival, múzeumaival, kulturális és turisztikai ajánlataival ismerkedhetnek meg a látogatók.
    

A programkínálatban a múzeumpedagógiai foglalkozások, hagyományőrző táborok, haditorna, fegyver- és viselet bemutatók mellett bábszínház, tánc és kézműves foglalkozások is szerepelnek. A Magyar Honvédség a modern harci technikákat szemlélteti, lesz lovagi játék Sümegről és népzenei koncertek, emellett aknakereső robot és kézifegyverek bemutatója színesíti a programokat. Az idei rendezvény újdonságai közé tartoznak a Magyar Íjász Szövetség íjászpárbajai és a hagyományőrző huszárok csapatainak bemutatkozása, a kézműves termékek iránt érdeklődőket pedig a mesterek utcája várja.
    

A Vajdahunyadvár termeiben rendezik meg a 10. Kaland-Vár Játékkiállítás és Vásárt, amelyen a nagy magyarokat bemutató babakiállítással, 19. századi életképekkel, játékbemutatókkal, kisvasúttal, planetáriummal, középkori játszóházzal és rajzfilmkészítéssel várják a családokat.
    

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum állandó kiállításai mellett az érdeklődők megtekinthetik a budapesti panorámát az újonnan megnyílt Apostolok Tornyából, az Ostromfolyosón a Vajdahunyadvár történetét bemutató mini-kiállítás látható. A Hadtörténeti Intézet és Múzeum első világháborúról szóló tárlata mellett várainkról készült rajzok, térképek várják a közönséget - olvasható a mienkavar.hu oldalon.
    

A rendezvényhez kapcsolódva Nándorfehérvártól Belgrádig - Ostrom-műveletek a XV-XX. században címmel pénteken konferenciát tartanak.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés