bezár
 

színház

2015. 05. 27.
Szlovák nyelvű előadás a Nemzetiben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szlovák nyelvű előadással vendégszerepel pénteken a Nemzeti Színházban Magyarország első professzionális, szlovák nyelven játszó színháza, a szarvasi Cervinus Teátrum.

A szarvasi társulat szlovák nyelven adja elő a Holle anyó című musicalt – tájékoztatta az MTI-t a színház sajtóreferense.
    

Szkéné színház

Gombár Hajnalka elmondta: 178 év után először szólal meg szlovák nyelvű előadás a Nemzeti Színház színpadán. A jubileumi díszelőadás apropója, hogy idén ünnepli tizedik évadát a szarvasi teátrum – tette hozzá. Az előadás fővédnöke a szlovák nagykövet, Rastislav Kácer.
    

A musical főszerepeit közismert magyarországi és szlovákiai színészek alakítják, mások mellett Dósa Zsuzsa, Benkő Géza és a Szlovákiában nagy népszerűségnek örvendő Judita Hansman és Katka Andrejcová.
    

Gombár Hajnalka közölte: nagy sikernek és elismerésnek tartják, hogy a Perinbaba, azaz a Holle anyó musicalt a pozsonyi Nová Scéna a szlovák nyelvű előadás mellett magyar nyelven is műsorára tűzte, amire a pozsonyi színház történelme során még nem volt példa.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá
színház

HöKöm Project: Wándör Wumen és Szupermen

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés