bezár
 

színház

2015. 05. 28.
11. Magyar Táncfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Huszonnégy produkció szerepel a Magyar Táncfesztivál programjában, amelyet tizenegyedik alkalommal rendeznek Győrött június 15. és 21. között – hangzott el a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón csütörtökön a Győr-Moson-Soproni megyeszékhelyen.

 Kiss János, a Győri Balett vezetője és a fesztivál szervezője elmondta, hogy az idei rendezvény mottója a fesztivál a fesztiválban.
    

Szkéné színház

Kifejtette: első alkalommal, ám hagyományteremtő szándékkal rendezik a Magyar Gyermek Táncfesztivált, amelynek célja, hogy felkeltse a fiatal generáció figyelmét a tánc, a táncművészet iránt.
    

A Bartók Béla Megyei Művelődési Központban elsősorban mesefeldolgozásokat láthatnak a legkisebbek, mint például a tavaly nyáron megalakult Sopron Balett Szép Cerceruska című produkcióját.
    

A másik újdonság, hogy a képzőművészet mellett a cirkuszművészet is megjelenik. A zárónapon a Recirquel Újcirkusz Társulat Művészetek Palotájában már bemutatott Cirkusz az éjszakában című produkcióját adja elő.
    

A fesztivál fő helyszíne idén is a Győri Nemzeti Színház, de folytatva a tavalyi kezdeményezést, a színház előtti téren is felállítanak egy színpadot, ahol nemcsak előadásokat láthat a közönség, hanem a néptánctól a flamencóig táncokat is tanulhatnak.
    

Kiss János úgy fogalmazott, hogy a fesztiválnak ezzel a szegmensével azokra a tánckedvelő emberekre gondolnak, akik anyagi helyzetüknél fogva nem tudnának megvásárolni egy jegyet sem.
    

Az előadásokon kívül kerekasztal beszélgetést tartanak a Nemzeti Táncprogramról, emellett egy konferenciát a táncművészet jelenlegi hazai helyzetéről. Ez utóbbin mások mellett a Magyar Táncművészeti Szövetség erdélyi és felvidéki tagjai is jelen lesznek – tette hozzá a Győri Balett igazgatója.
    

Somogyi Tivadar (Fidesz-KDNP) Győr alpolgármestere úgy fogalmazott, hogy a fesztivál egy hete alatt a megyeszékhely a tánc fővárosa lesz.
    

A Magyar Táncfesztivál, amelyet 1988-ban rendeztek először, a hazai táncművészet elmúlt egy évében rendezett legjelentősebb alkotásait mutatja be. A rendezvényen mások mellett fellép a Szegedi Balett, a Pécsi Balett, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Budapesti Táncszínház, valamint a Magyar Táncművészeti Főiskola végzős balett növendékei.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben
Rítus és mesterséges intelligencia, avagy Choy Ka Fai (SG/GR) Yishun lángokban című előadása a Trafóban
Horváth Florencia és Karádi Gergő Valójában senki című zenés irodalmi, színházi estje

Más művészeti ágakról

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés