bezár
 

zene

2009. 01. 25.
2009-ben is Fonogram!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége idén is megrendezi a Fonogram - Magyar Zenei Díj gálaestet, a magyarországi zenei élet egyik legnagyobb, legrangosabb eseményét.
A számtalan szerzőt, előadót, producert, zenei újságírókat, kereskedelmi szakembereket felvonultató rangos rendezvénynek idén is a Millenáris Park Teátrum ad otthont, 2009. február 11-én, szerdán, este 8 órától.

A gálaestet élőben közvetíti a Magyar Televízió. A gála egyben díjkiosztó ünnepség is, melyen a MAHASZ hagyományaihoz híven az előző év legjobb könnyűzenei teljesítményeit kívánja díjazni, a szakma aktív közreműködésével.

Javában zajlik már a szavazási procedúra tizenhat kategóriában, a 250 fős szakmai jelölőbizottság részvételével; tizenhat a végső megmérettetésben részt vevő, kategóriánkénti öt jelölt kilétére január 26-án, hétfőn délután derül fény!

A tizenhetedik kategóriában "az év hazai" dala címért harminc dal versenyez; a győztest ebben a kategóriában a nagyközönség választja ki SMS-szavazás (nem emelt díjas!) keretében. Szavazni az esemény médiatámogatójaként közreműködő Sláger Rádió honlapján lehet.

Az egész tavalyi évet végigkísérő "Vegyél eggyel több zenét" nyereményjáték sorsolására szintén a Fonogram Díjátadó keretében kerül sor, élő TV-adásban!

A gálaesten fellép a hazai könnyűzenei színtér igen széles palettájáról érkező tizenegy előadó; köztük tavalyi díjnyertesek, régi, nagy nevek és fiatal, feltörekvő tehetségek.
 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés