bezár
 

színház

2015. 07. 06.
Kisfaludy Színházi Fesztivál Balatonfüreden
2015. július 7-2015. július 12.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Július 7. és 12. között 6 napos Színházi Fesztivált tart a Kisfaludy Színház Balatonfüreden. Szabadtéri és zárt helyszíneken minden nap más társulat darabját láthatják a nézők. A fesztivált a Füredi Játékszín megnyitásának 184. évfordulója alkalmából rendezi a balatonfüredi Kisfaludy Színház. Egy héten keresztül minden nap színvonalas előadásokat láthat a közönség, melyek között fesztiváldíjas és közönség kedvenc darabok is lesznek.

A fesztivál a kaposvári Csiky Gergely Színház darabjával nyit, de fellép az Orlai Produkció és a Veszprémi Petőfi Színház társulata is. A gyerekek szórakozásáról a PR-Evolution Dance Company és a Kisfaludy Színház közös táncmeséje a Lúdanyó meséi, és a a MárkusZinház az Égigérő fa című előadása gondoskodnak majd.

Szkéné színház

A fesztiválprogramban olyan neves színészek játszanak, mint Lázár Kati, Benedek Miklós, Lukáts Andor, Hunyadkürti György, Haumann Petra, Trokán Anna, Oberfrank Pál, Szabó Kimmel Tamás vagy Ötvös András színművészek.

Kisfaludy Sándornak köszönhetően 184 évvel ezelőtt közadakozásból épült meg a Dunántúl első kőszínháza, ahol az ország első, csak magyar nyelven játszó társulata tartott előadásokat. Rövid idő alatt a társulathoz a kor legkitűnőbb színészei csatlakoztak nyaranta, és rang volt bekerülni a balatonfüredi színházi életbe.

Magas színvonalú, értékes előadások és az ország vezető művészeinek meghívásával ezt a hagyományt követi a Kisfaludy Színház nyári fesztiváljával és színházi estjeivel.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés