bezár
 

irodalom

2015. 07. 28.
Elkezdődött a Balassi Intézet nyári egyeteme
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világ 25 országból érkezett magyar szakos diákok négy héten át vesznek részt a Balassi Intézet nyári egyetemén, amelyen érdekes nyelvi, irodalmi, történelmi, néprajzi feladatokon és országjáró túrákon keresztül ismerhetik meg a magyar kultúrát.

A Balassi Intézet budapesti épületében zajló képzésre a külföldi egyetemek magyar szakos vagy Közép-Európa iránt érdeklődő egyetemi hallgatói jutottak be ösztöndíjjal. A hallgatók között ötödik éve vannak jelen azok a tengerentúli magyar származású diákok is, akiknek külön ösztöndíjat biztosít az intézmény, hogy szüleik, nagyszüleik nyelvét tökéletesíthessék, identitásukat erősíthessék - közölte az intézet az MTI-vel.
    

Az intézetben zajló oktatáson felül a Balatonhoz és Szentendrére tervezett kirándulásokon Magyarország tájaival is megismerkedhetnek a hallgatók a fürdéssel, borkóstolóval, néprajzi foglalkozásokkal színesített látogatásokon.
    

A kezdők és középhaladók mellett a legmagasabb nyelvi szinten lévők is megtalálják a nekik legmegfelelőbb csoportot a tapasztalt tanárok vezetésével, a délutáni programokon pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem gyakorlaton lévő magyar mint idegen nyelv szakos hallgatói is segítik a nyári egyetem diákjait.
    

A foglalkozásokon elmerülhetnek a diákok a magyar kultúra különböző rétegeinek tanulmányozásában, kihasználva a főváros kínálta lehetőségeket is, amelyből nem marad ki többek közt a Magyar Nemzeti Galéria, az operaház és a Parlament meglátogatása, a romkocsmák világának felfedezése, az esti margitszigeti séta vagy a városligeti csónakázás sem.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége

Más művészeti ágakról

Csáki László: Kék Pelikan
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés